Courgette soep met zalm en citroen

En toen kwam ik er ineens achter dat er geen recept voor courgette soep op mijn blog staat…Dat kan natuurlijk niet! Tussen al mijn soep recepten mag deze simpele soep eigenlijk niet ontbreken. Courgette heeft van zichzelf niet veel smaak dus zalm is een fijne toevoeging aan courgette soep. Het citroensap maakt het geheel net wat frisser en zo krijg je een heerlijk licht soepje.
Courgette soep met zalm en citroen, by Cookingdom

Nog steeds doen mijn courgette planten het erg goed, dus plukte ik wat courgettes en maakte een soepje. Deze courgette soep is snel klaar maar zorg wel dat de zalm en sjalot op tijd in de koelkast staan want de in citroensap gegaarde zalm is echt een heerlijke toevoeging!

Ingrediënten voor de courgette soep met zalm en citroen:

150 gram zalmfilet, in kleine blokjes
1 sjalot, in dunne ringen
2 citroenen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 courgettes, in blokjes
1 l groentebouillon
Eventueel bieslook

Bereiding van de courgette soep met zalm en citroen:

  1. Doe de zalm en de sjalot in een diep bord en knijp er 1 citroen boven uit. Roer door, dek af met folie en zet een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hier de knoflook in. Voeg de courgette blokjes toe en bak 5 minuten zachtjes mee zonder te kleuren.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg het sap van de tweede citroen toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de soep in een diep bord en schep er de zalm met sjalotjes op. Bestrooi eventueel met wat fijngesneden bieslook.

Ik maakte de soep helemaal glad met de staafmixer, je kunt ook nog wat stukjes courgette erin laten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgette soep met zalm en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie