Cannoli cake met ricotta en pistachenootjes

Ik bak altijd graag cakes, ze zijn makkelijk om te maken en meestal echt ontzettend lekker. Deze cannoli cake met ricotta zit volgestopt met allerlei lekkers. Chocola, pistache nootjes, sinaasappel en citroen…

Cannoli cake met ricotta, by Cookingdom
Deze cake bevat eigenlijk hetzelfde lekkers als een cannoli, je weet wel zo’n Italiaans opgerold taartje gevuld met room. Als wij naar de Markthal gaan in Rotterdam is dat een van de lekkere dingen daar waar we moeilijk weerstand aan kunnen bieden. Vooral die met pistache vind ik altijd zo lekker!

Mijn cake was een beetje kruimelig maar helemaal niet droog en alle smaakjes combineerde zo goed met elkaar. Ik was heel blij met deze cake.

Ingrediënten voor de cannoli cake met ricotta:

200 gram suiker
rasp van 1 sinaasappel
rasp van 1 citroen
120 ml olijfolie
250 gram ricotta
2 grote eieren
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
snuf piment
190 gram bloem
170 gram chocolade, fijn gehakt
60 gram gepelde pistache noten, gehakt

Bereiding van de cannoli cake met ricotta :

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter of bakspray. Doe de suiker in een ruime kom en voeg de sinaasappel- en citroenrasp toe. Wrijf met je vingers de zest door de suiker.
  2. Meng er de olijfolie, ricotta en eieren door. Strooi er het bakpoeder, zout, kaneel en piment over en roer dit erdoor. Schep er nu rustig de bloem door en daarna de chocolade en de nootjes totdat het net gemengd is.
  3. Giet het beslag in de cakevorm. Bak 55 tot 65 minuten, totdat een prikker die je in het midden prikt er schoon uitkomt. Laat in de vorm ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster. Haal de cake uit de vorm en laat dan helemaal afkoelen op het rooster.

Doordat je de rasp door de suiker mengt proef je deze smaken heel goed terug in de cake (en je handen ruiken ook nog lekker).
De cake is de volgende dag nog lekkerder omdat alle smaken dan goed gemengd zijn.

Cannoli cake met ricotta
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)

Cannoli cake met ricotta, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Cannoli cake met ricotta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie