Gebakken rijst met mini blinde vinken

Een van mijn favoriete dingen om te eten is gebakken rijst. Ik maak dit vaak als ik wat rijst over heb en dan gooi ik er gewoon wat ketjap en sambal bij, het is altijd lekker!

Deze keer maakte ik mijn rijst net wat anders klaar en dit was zo lekker dat ik het receptje hier wilde bewaren. De gebakken rijst met de mini blinde vinken was een gerechtje dat ontstond door puur toeval. Mijn oudste wilde zijn verjaardag thuis vieren en graag gourmetten met zijn vrienden. Barbecueën was een te groot risico, met betrekking tot het Hollandse zomerse weer dan toch.

Gebakken rijst met mini blinde vinken, by Cookingdom

Ik maakte een flinke voorraad van deze mini blinde vinken omdat die altijd veel gegeten worden. Ik geloof dat ik de eetlust van de pubers toch ietsje overschat had want er bleven er nog best wat over. En zo ontstond dit recept!

De pubers beginnen hier deze week allemaal weer met school. Voor mij hoeft dat nog niet zo nodig, ik geniet echt van de gezelligheid die ze brengen als ze thuis zijn. Meestal wel pas in de middag want daarvoor zijn ze vaak nog niet aanspreekbaar. Maar als we straks allemaal weer in het normale ritme zijn is dat ook wel weer fijn ?

Ingrediënten voor de gebakken rijst met mini blinde vinken:

350 gram gekruid half om half gehakt
100 gram bacon
400 gram gekookte rijst
3 eetlepels ketjap
1 theelepel chili knoflook pasta
1 theelepel gembersiroop
2 eieren
knapperige salade, bijvoorbeeld rucola of een rauwkostsalade met wortel.

Bereiding van de gebakken rijst met mini blinde vinken:

  1. Maak balletjes van het gehakt en rol hier de bacon omheen. Druk de balletjes een beetje plat. Bak de blinde vinken met een beetje olie op halfhoog vuur in een koekenpan totdat ze goudbruin en gaar zijn. Zet even opzij.
  2. Verwarm nog een scheutje olie in een ruime pan, roerbak hierin de rijst samen met de ketjap, de chili knoflook pasta en de gembersiroop totdat het goed warm is.
  3. Schuif de rijst naar een kant in de pan en breek de eieren boven het lege stuk in de pan. Roer door totdat ze beginnen te stollen en roer dan door de rijst.
  4. Verdeel de rijst over de borden en schep er de salade over. Serveer met de mini blinde vinken.

Je kunt ook bacon reepjes krokant bakken en die over de rijst scheppen als je geen blinde vinkjes wil maken.
Fijngesneden ijsbergsla of romaine sla werkt ook, gebruik wat je voor handen hebt. Dit is echt een gerechtje om restjes op te maken.

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken rijst met mini blinde vinken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

One thought on “Gebakken rijst met mini blinde vinken

Geef een reactie