Tosti met burrata en tomaat

Ik heb iets nieuws ontdekt en ineens kom ik het overal tegen! Burrata is een heerlijk romig kaasje en ik maakte er een tosti mee. Deze tosti met burrata en tomaat is echt ontzettend lekker en de burrata is ook een ideale kaas om te smelten.
Tosti met burrata en tomaat, By Cookingdom

Burrata lijkt een beetje op mozzarella, de buitenkant bestaat dan ook uit mozzarella. De mozzarella is gevuld met room. Niet gek dus dat dit een verslavend lekker kaasje is.

Ingrediënten voor de tosti met burrata en tomaat:

2 vleestomaten, in plakken
zout en peper
150 gram burrata kaas
4 sneden stevig brood
Parmezaanse kaas, geraspt
basilicum

Bereiding van de tosti met burrata en tomaat:

  1. Dep de tomaten goed droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Laat de burrata goed uitlekken en dep eventueel ook even voorzichtig droog.
  2. Scheur de kaas in 4 delen en leg een stuk kaas, plakken tomaat en nog een stuk kaas op een boterham. Dek af met nog een snee brood.
  3. Verwarm een scheutje boter in een koekenpan op laag vuur en bak hierin de tosti’s totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
  4. Leg de tosti’s voorzichtig op een bord en strooi er de geraspte kaas over. Snijdt doormidden en serveer met blaadjes basilicum.

Gebruik goed stevig brood het liefst met pitten omdat de tomaten en burrata allebei zacht zijn en vocht bevatten, zo blijft de tosti mooi stevig.

Tosti met burrata en tomaat
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tosti met burrata en tomaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie