Marokkaans stoofvlees van Jamie

Marokkaans stoofvlees van Jamie, by Cookingdom

Dit Marokkaans stoofvlees is een gerecht dat ik een aantal jaar geleden voor het eerst klaarmaakte en dat terecht kwam op mijn oude website. Ik vond het best een indrukwekkende maaltijd die ik had gemaakt met al de ingrediënten die ervoor nodig waren.

Nu bijna vier jaar later merk ik dat ik mijn hand niet meer omdraai voor een stoofpotje met enigszins lastig te vinden ingrediënten, ik moest wel even naar de AH want hier in mijn uithoekje van het dorp kon ik geen flespompoen vinden.

Stoofpotjes en zo ook dit Marokkaans gekruid rundvlees is een dag later eigenlijk nog lekkerder. Dit recept zorgt dan ook voor restjes die je de volgende dag nog kunt eten of invriezen natuurlijk, voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken maar wel behoefte hebt aan comfort food.

Wat heb je nodig voor het Marokkaans stoofvlees van Jamie:

Voor de kruidenmix:
1 theelepel ras el hanout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
zeezout
peper

Voor het stoofpotje:
1 kilo runderstooflappen
olijfolie
1 ui, in ringen
klein bosje koriander, steeltjes fijngesneden en blaadjes voor ganering
blik kikkererwten, uitgelekt
blik gehakte tomaten
500 ml rundvleesbouillon
1 kleine flespompoen ( ongeveer 800 gr) zonder zaadjes, in stukken gesneden
100 gram gedroogde pruimen zonder pit in stukjes
2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd

Hoe maak je het Marokkaans stoofvlees van Jamie :

  1. Meng al de ingredienten voor de kruidenmix door elkaar. Smeer de kruidenmix op het vlees en laat dit een paar uur tot een nacht intrekken in de koelkast.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een stoofpan of tagine en bak hierin op middelhoog vuur het vlees aan, doe dit eventueel in 2 keer. Leg het vlees op een bord en bak in het achtergebleven vet de ui en koriandersteeltjes ongeveer 5 minuten.
  3. Doe er de tomaten en kikkererwten bij samen met de bouillon. Roer goed door en breng aan de kook. Leg het vlees terug in de pan en laat anderhalf uur zachtjes pruttelen.
  4. Voeg nu de pompoen en pruim toe. Roer alles voorzichtig door en laat nog eens 1½ uur rustig pruttelen. Kijk af en toen en als het te droog lijkt te worden kun je er wat bouillon bijgieten.
  5. Kijk na anderhalf uur of er nog veel vloeistof op staat. Als dat zo is kun je het  zo’n 10 minuten zonder deksel laten koken. Het vlees is gaar als het in stukken uit elkaar valt. Proef even en voeg zo nodig wat zout en peper toe.
  6. Strooi de geroosterde amandelen en koriander erover en serveer met couscous en vers Turks brood.

De inspiratie voor het Marokkaans stoofvlees van Jamie

Dit recept vond ik eens in een van zijn boeken, het is ook terug te vinden op Jamie Olivers website, natuurlijk heb ik het naar smaak aangepast.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Marokkaans stoofvlees van Jamie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Geef een reactie