Tarte tatin uit de airfryer en is dat nu handig zo’n airfryer

tarte tatin uit de airfryer

Nadat ik al een mini appeltaartje maakte met dulce de leche besloot ik me ook maar eens te gaan wagen aan een tarte tatin uit de airfryer!

Dit taartje wilde ik maken met de airfryer omdat ik via Uit Pauline’s keuken mee mocht doen aan een bloginsiders actie en zo een Philips airfryer kon testen!

We hebben de airfryer de afgelopen weken dus uitgebreid getest en vooral de oven aardappelkroketjes vielen ontzettend goed in de smaak! Ook de snacks die speciaal voor de oven gemaakt zijn komen veel lekkerder uit de airfryer dan uit mijn gewone oven.

Een frituurpan hebben wij allang niet meer, niets zo erg als een vieze vette frituurpan schoonmaken toch? Wat ik dus ook erg fijn vind aan dit apparaat is dat de delen die het vettigst worden door het gebruik zo de vaatwasser in kunnen.

Met een beetje passen en meten en samen delen kunnen er best  5 man tegelijk eten wanneer ik frietjes en snacks uit de airfryer maak (Ja echt zoveel past er in de XL!) Maar ik vind het vooral ook ideaal voor die dagen dat niet iedereen tegelijk kan eten door sport, werk en stage. Iedereen maakt dan gewoon zijn eigen portie klaar, zo simpel in dit apparaat.

Tarte tatin uit de airfryer en is dat nu handig zo'n airfryer, by Cookingdom

Nadat ik er al aardappelkroketjes en frietjes mee gebakken had wilde ik er graag iets zoets mee bakken…mijn kleine taartvormpjes pasten er perfect in dus ik besloot gewoon die weer te gebruiken 🙂

Tarte tatin uit de airfryer, by Cookingdom

Ik geloof dat mijn bladerdeeg nog nooit zo mooi opgeblazen uit een oven gekomen is als uit mijn nieuwe airfryer! En dat maakte me nog blijer met dat geweldige apparaat dan dat ik al was. Met dit receptje blijkt maar dat je veel meer kan met de airfryer dan alleen friet en snacks bakken!

De airfryer is zeker een apparaat wat ik nog vaak zal gebruiken. En alhoewel hij bij mij helemaal nog niet op mijn verlanglijstje stond vind ik het wel een heel fijn apparaat om in huis te hebben.

Wat heb je nodig voor de tarte tatin uit de airfryer :

  • 50 gram suiker
  • 15 gram boter
  • 1 appel, in plakjes
  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooit

Hoe maak je de tarte tatin uit de airfryer :

  1. Smelt de suiker met 1 eetlepel water in een pannetje totdat er karamel ontstaat. Dit gaat best snel dus loop niet weg bij je pan. Haal de pan van het vuur en roer er de boter doorheen.
  2. Verwarm ondertussen de airfryer voor tot 180 graden Celsius. Snijdt uit ieder plakje bladerdeeg een rondje dat net iets groter is dan je vormpje. Giet de karamel in de vormpjes en verdeel dit goed over de bodem. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de karamel.
  3. Dek de appel af met het bladerdeeg en stop de randjes in. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en zet de taartjes in de airfryer.
  4. Bak de tarte tatins ongeveer 12 minuten in de airfryer tot het bladerdeeg mooi omhooggekomen is en goudbruin. Laat heel even afkoelen en leg nu een bordje op de taartjes, draai in één keer om zodat je appel en karamelsaus bovenop liggen.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tarte tatin uit de airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Geef een reactie