Ze zijn lekker, makkelijk te maken en roze! Deze kokosmakronen met framboos maken me echt blij. Natuurlijk maakte ik wel eens eerder macroontjes, het zijn de favoriete koekjes van mijn oudste.
Deze zijn weer net wat anders en de frisse smaak van de framboosjes gaat zo goed samen met de kokos. Deze kokoskoekjes bleven heerlijk zacht van binnen en zijn goed te bewaren in een afgesloten koektrommel.
Ik was eigenlijk op zoek naar iets anders en had ook al hele andere plannen om te gaan maken…en toen kwam ik deze tegen op het web en ik wist dat ik alle ingredienten hiervoor in huis had. Eiwit en frambozen in de vriezer en een pot met gemalen kokos in mijn voorraad kast.
Ze zijn leuk om te maken en nog lekkerder dan ik gehoopt had, ik was heel blij dat ik me af had laten leiden 🙂
Wat heb je nodig voor de kokosmakronen met framboos :
- 400 gram geraspte kokos
- 300 gram suiker
- 3 eiwitten
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel amandel essence
- 180 gram framboos
Hoe maak je de kokosmakronen met framboos:
- Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Meng de kokos even in de keukenmachine, voeg de suiker toe en meng nog even. Voeg dan het eiwit, zout en amandel essence toe en meng nog even.
- Voeg nu de frambozen toe en puls een aantal keer totdat je roze en witte stukken hebt in je deeg. Maak balletjes van ongeveer 3,5 cm en plaats die op de bakplaat. Het is mooi als je een beetje wit en een beetje roze deeg in je koekje hebt.
- Bak de koekjes 25 tot 30 minuten totdat ze beginnen te kleuren. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.
Ik gebruikte diepvries frambozen, die ik na het ontdooien even voorzichtig droog depte met keukenpapier.
Mijn kokos koop ik altijd in grote zakken bij de toko.
De inspiratie voor de kokosmakronen met framboos
Deze koekjes zag ik op een van mijn favoriete blogs, Smitten kitchen. Ik paste de hoeveelheden iets aan en gebruikte diepvries frambozen.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.