Stoofpotje met wild en jeneverbessen

Stoofpotje met wild en jeneverbessen, by Cookingdom

Wild is iets dat ik niet vaak klaar maak, maar zo rond de kerst is het wel leuk eens iets speciaals te proberen. Daarom dit stoofpotje met wild en jeneverbessen. Ik gebruikte een mix van hert en wild zwijn maar je kunt ook gewoon rundvlees gebruiken.

Wat heb je nodig voor het stoofpotje met wild en jeneverbessen :

4 eetlepels bloem
zout en peper
800 gram herten en/of zwijn stoofvlees, in blokjes
olijfolie
2 uien, in grove stukken
3 wortels, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
1 eetlepel jeneverbessen, fijngemaakt
2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt
1 klontje boter
6 takjes bladpeterselie
2 runderbouillontabletten
600 gram krielaardappelen, schoongemaakt en de grotere doormidden
1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden

Hoe maak je het stoofpotje met wild en jeneverbessen:

  1. Meng het vlees met 2 eetlepels van de bloem, zout en peper zodat alles goed bedekt is. Verwarm een grote pan op hoog vuur met wat olijfolie en bak hierin de stukken vlees totdat ze beginnen te kleuren. Voeg de uien, wortels, bleekselderij, jeneverbessen, rozemarijn en een klontje boter toe. Giet er een klein scheutje water bij, roer even goed door zet het vuur wat lager en laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  2. Haal de deksel van de pan en bak op hoog vuur totdat de groenten beginnen te kleuren. Hak de steeltjes van de peterselie fijn, voeg deze samen met de andere 2 eetlepels bloem en de verkruimelde bouillonblokken toe aan de pan. Giet er zoveel water bij dat alles net onder staat.
  3. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen. Voeg de aardappeltjes toe en laat 2 uur pruttelen met de deksel iets schuin op de pan, totdat het vlees zacht is.
  4. Hak de knoflook samen met de meeste peterselieblaadjes, peper en zout tot een soort van grove pasta. Roer dit door het stoofpotje. Strooi er nog wat peterselie blaadjes over.

De inspiratie voor het stoofpotje met wild en jeneverbessen

Dit recept vond ik in een boek van Jamie Oliver, Jamie’s America

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofpotje met wild en jeneverbessen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie