Kerstkransjes gemaakt van Frans zanddeeg

Deze keer mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog de keuken van de zoete inval. Er stonden aardig wat zoete recepten op de blog van Catherina die een drukke moeder van 4 kinderen is. Ik besloot nog maar eens koekjes te bakken omdat ik nu eenmaal in een koekjes bak flow zit. En omdat het nog net kon maakte ik kerstkransjes van het recept voor citroenkoekjes.

Ik paste het recept een beetje aan en gebruikte in plaats van citroenrasp, sinaasappelrasp omdat ik dat zo mooi bij de kerst vind passen. Ook versierde ik de koekjes met wat chocolade gewoon omdat ik daar zin in had. Kan je wel vertellen dat deze koekjes de kerst niet gehaald hebben!

Kerstkransjes

Wat heb je nodig voor de kerstkransjes:

1 ei
150 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
200 g bloem
Snufje zout
Rasp van 1 sinaasappel
100 gram chocolade

 

Hoe maak je de kerstkransjes :

  1. Meng alle ingrediënten behalve de chocola in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de kruimels tot een samenhangend deeg. Maak er een platte schijf van. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het een kwartiertje in de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 tot 4 mm dik . Steek met behulp van een uitsteekvormpje of een glas rondjes uit het deeg, steek daar dan met een appelboor kleine rondjes uit. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is.
  3. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron. Doe de chocolade in een zakje en knip hier een klein puntje af. Verdeel de chocolade over de afgekoelde koekjes en laat hard worden.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstkransjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie