Rugelach met abrikozenjam en hazelnoot

Rugelach met abrikozenjam en hazelnoot, by Cookingdom

De eerste keer dat ik deze heerlijke koekjes maakte werd ik er heel erg blij van en dat is deze keer niet anders. Wat wel anders is is de vulling en de vorm van mijn rugelach met abrikozenjam en hazelnoot. Het lijken net kleine croissantjes vol met vulling!

Je mengt slechts 4 ingrediënten en laat het deeg rusten in de koelkast, een paar uur of een hele nacht, wat jou uitkomt.
Rugelach met abrikozenjam en hazelnoot, by Cookingdom
Daarna vul je ze met jam, nootjes en kaneelsuiker. (Chocola en Nutella lijkt me ook een plan maar dat is weer voor een volgende keer)
Rugelach met abrikozenjam en hazelnoot, by Cookingdom
Deze koekjes zien er feestelijk uit met een beetje poedersuiker, dat hebben ze ook wel nodig want in het deeg zit verder geen suiker.

Ingrediënten voor de rugelach met abrikozenjam en hazelnoot:

150 gram bloem
snufje zout
100 gram koude boter
150 gram koude roomkaas

Kaneelsuiker:
150 gram suiker
11/2 eetlepel kaneelpoeder

Voor de vulling:

50 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
75 gram abrikozen jam of frambozenjam

Voor bestrijken:

Beetje room of geklopt ei

Bereiding van de rugelach met abrikozenjam en hazelnoot :

  1. Om het deeg te maken doe je alle ingrediënten in de beslagkom van de mixer en meng tot er een kruimelig deeg ontstaat. Het is klaar wanneer je er gemakkelijk een deegbal van kunt maken. Plaats het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een rol van. Rol dit in plasticfolie en plaats dit een uur tot een nacht in de koelkast.
  2. Voor de vulling maak je kaneel suiker door de suiker en de kaneel te mengen in een schaaltje. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en rol ieder deel op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van ongeveer 20 cm. Verdeel 1/3 de van de jam over het deeg en bestrooi met 1/3 de van de noten en een eetlepel kaneelsuiker. Verdeel de cirkel nu in 8 partjes en rol deze op. Doe hetzelfde met de andere 2 delen van het deeg.
  4. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met een beetje room. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat even afkoelen op de bakplaat en laat verder afkoelen op een rooster. Strooi er als ze afgekoeld zijn nog wat poedersuiker over.

Smakelijk eten!


Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rugelach met abrikozenjam en hazelnoot
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie