Saucijsjes met appels en rozijnen uit de oven

Saucijsjes met appels en rozijnen

Saucijsjes met appels en rozijnen uit de oven is simpel om te maken maar wel heerlijk comfortfood zo tegen het einde van de winter. Een hele fijne bijkomstigheid is dat mijn huis er zo lekker van gaat ruiken!

Toen we ons puppy Jack kregen was dat wel echt even wennen. Ik was helemaal uit de kleintjes met 3 pubers en 3 zeer zelfstandige katten. Dat zindelijk maken en hem leren zich een beetje fatsoenlijk te gedragen was de eerste dagen best vermoeiend. Dus toen de pubers al een paar dagen leefde op restjes besloot ik om maar eens iets in de oven te zetten om dat een beetje goed te maken 🙂

Saucijsjes met appels en rozijnen

Wat heb je nodig voor de saucijsjes met appels en rozijnen:

 • 75 gram rozijnen
 • 300 ml appelcider
 • 2 uien, gepeld en in parten
 • 3 appels, in kwarten en klokhuis verwijdert
 • olijfolie
 • 8 takjes tijm, alleen de blaadjes
 • 1 eetlepel basterdsuiker
 • 6-12 saucijsjes

Hoe maak je de saucijsjes met appels en rozijnen uit de oven:

 1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er zoveel appelcider bij dat ze net onderstaan. Laat een half uurtje wellen.
 2. Verdeel ondertussen de appels en uien over de bodem van een ruime ovenschaal, voeg een scheutje olijfolie, tijm en zout en peper toe en meng even goed. Strooi wat bruine suiker over de appelstukjes. Verdeel de rozijnen met het vocht over de appel en uien.
 3. Bak de saucijsjes goudbruin maar niet gaar. Leg de worstjes tussen de appels en de uien in de ovenschaal en giet er de rest van de cider bij.
 4. Zet de schaal een uur in de oven en zet de oven de laatste 10-15 minuten op 220 graden zodat de worstjes donkerbruin kleuren en de appels en uien helemaal gaar zijn.

Lekker met aardappelkroketjes en spinazie.
Je kunt natuurlijk ook bouillon gebruiken in plaats van de appelcider en de rozijnen weken in wat appelsap.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie