Mini frikandelbroodjes met currysaus

Mini frikandelbroodjes

Mini frikandelbroodjes! De favoriete snack van mijn pubers in minivorm en natuurlijk zit er ook currysaus op. Ze zijn echt ontzettend simpel om te maken en zeker zo lekker als die uit de winkel.

Deze mini frikandelbroodjes maakte ik voor de foodblogswap van deze maand. Ik mocht koken van de blog van Esther Out, Out mijn keuken. Er staan veel leuke en simpele recepten op haar blog, ook schrijft ze regelmatig reviews. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Mini frikandelbroodjes

Wat heb je nodig voor de mini frikandelbroodjes:

  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooit
  • 10 mini oven frikandellen
  • currysaus
  • ei, losgeklopt

Hoe maak je de mini frikandelbroodjes:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Snijdt de plakjes bladerdeeg in 4 stukjes. Leg op de helft van de stukjes een mini frikandel en smeer er wat currysaus op. In de andere helft maak je 2 inkepingen.
  2. Maak de randjes rondom de frikandel nat met je vinger en plaats er de helft met de inkepingen op. Duw de randjes vast met een vork. Leg de frikandelbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met het losgeklopte ei  en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. serveer met wat extra currysaus.

Deze frikandelbroodjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
mini frikandelbroodjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie