Zelfgemaakte groene ijsthee

Zelfgemaakte groene ijsthee

Toen ik een pakketje thuisgestuurd kreeg met 4 heerlijke smaken biologische kruiden thee van Celestial Seasonings wist ik al snel dat ik hier een groene ijsthee mee wilde maken. Deze nieuwe thee varianten combineren steeds 2 smaken, vertrouwd met iets spannends. De groene thee bijvoorbeeld wordt gecombineerd met matcha en is perfect voor een zelfgemaakte groene ijsthee.

Van de overige smaken vind ik vooral de kamille met een vleugje lavendel erg lekker, ik ben namelijk nogal dol op kamille thee. Maar ook de kaneel kardemom en gember met kurkuma zijn geweldige combinaties.

Zelfgemaakte groene ijsthee

Ijsthee zelf maken is natuurlijk helemaal niet moeilijk en eigenlijk heb je er ook niet echt een recept voor nodig. Toch kon ik het weer niet laten om nog wat onderzoek te doen en via Google en ik kwam erachter dat je voor een sterkere smaak ijsthee de thee niet langer moet laten trekken maar juist de hoeveelheid thee moet verhogen.

Je kunt ook thee trekken met koud water maar dan moet je de thee juist weer wel langer laten trekken. De ijsthee schijnt dan een meer subtiele smaak te krijgen, dit ga ik zeker ook nog eens uitproberen!

Zelfgemaakte groene ijsthee

Wat heb je nodig voor de groene ijsthee :

  • 500 ml water
  • 2 zakjes Celestial green tea and matcha
  • 2 theelepels ruwe rietsuiker
  • plakjes citroen
  • takjes munt

Hoe maak je de groene ijsthee:

  1. Kook het water en laat even een beetje afkoelen, voor deze theesoort moet het water rond de 80 graden Celsius zijn. Doe de 2 theezakjes in een theepot of kan en giet er een halve liter gekookt water over. Laat 2 minuten trekken, roer er de suiker doorheen en zet de kan in de koelkast totdat de thee helemaal afgekoeld is.
  2. Vul een glas met ijsklontjes en schenk hier de afgekoelde thee over, garneer met een schijfje citroen en een takje munt.

Deze Celestial seasonongs organic thee kreeg ik via Kroon op het werk om uit te proberen. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
zelfgemaakte groene ijsthee
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Geef een reactie