Mini apenbrood met Nutella (monkey bread)

Dit mini apenbrood gevuld met Nutella is een erg goed idee om je moeder mee te verwennen komende zondag! Ze zijn zo makkelijk om te maken en echt heel erg lekker.

Ik maakte al wel eens eerder een apenbrood, ook het deeg maakte ik toen helemaal zelf en alhoewel het helemaal niet moeilijk is is het best wel wat werk. Deze mini apenbroodjes zijn door het gebruik van deeg uit blik zo klaar.

Je kunt voor een nog simpelere uitvoering van dit broodje de Nutella weglaten, ook dan zijn deze mini apenbroodjes nog steeds verslavend lekker 😉

Mini apenbrood met Nutella

 

 

Wat heb je nodig voor het mini apenbrood met Nutella:

  • 2 blikken Danerolles petits pains
  • 100 gram suiker
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 2 eetlepels Nutella

Hoe maak je het mini apenbrood met Nutella:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Vet 8 vakjes van een muffin blik in met een beetje boter. Maak de blikken Danerolles open en verdeel ieder broodje in 4 stukken. Meng de suiker met de kaneel in een schaaltje.
  2. Maak de broodstukjes een beetje plat en smeer er een likje Nutella op, vouw dicht en haal eerst door de gesmolten boter en daarna door de kaneelsuiker.
  3. Verdeel de broodballetjes over de 8 vakjes van het muffin blik, 6 stukjes in ieder vakje, en duw een beetje aan.
  4. Bak de apenbroodjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Laat heel even afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes. Serveer warm.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini apenbrood met Nutella
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie