Arretjes cupcakes

Arretjes cake, wereldberoemd in heel Nederland! Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet anders kan, ik besloot arretjes cupcakes te maken.

Tot een paar jaar geleden had ik nog nooit gehoord van deze makkelijk te maken cake die je maakt zonder oven. Een stagiaire op mijn werk vertelde mij er ooit over en gaf me zelfs het recept. Later maakte een vriendin het met haar dochter en zou het ons toetje zijn…maar we hadden al zoveel gegeten dat we de arretjes cake toen gewoon vergaten.

Totdat ik deze cupcakejes maakte voor de foodblogswap had ik nog steeds nooit arretjes cake gegeten of gemaakt…Dus toen ik mocht koken van de blog My happy kitchen en een recept zag voor arretjes cake hoefde ik niet lang te twijfelen.

Op deze vrolijke food en lifestyle blog van Anne-Marie staan naast lekkere recepten ook veel tips en wetenswaardigheden. Het leukste onderdeel vind ik nog wel de stukjes over eten en nostalgie, vooral ook omdat wij van dezelfde generatie zijn en veel van die dingen bij mij een heel sterk OHW JA gevoel oproepen…

Omdat ik de cake maakte met mijn 6-jarige nichtje besloot ik om geen rauwe eieren te gebruiken maar wat extra chocolade en boter toe te voegen. Mijn dochter vond de arretjes cupcakes erg lekker.

Arretjes cupcakes

 

Wat heb je nodig voor arretjes cupcakes:

  • 200 gram boter, gesmolten
  • 50 gram chocolade, gesmolten
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram cacao poeder
  • 200 gram biscuitjes
  • poedersuiker

Hoe maak je arretjes cupcakes:

  1. Meng de boter met de chocolade, suiker en cacao poeder goed door elkaar. Breek de koekjes in stukjes niet te groot maar ook zeker geen kruimels en roer de stukjes door het chocolade mengsel.
  2. Plaats papieren cupcakevormpjes in een muffin bakblik. Verdeel met een lepel of nog makkelijker een ijsbolletjes tang het mengsel over de vormpjes. Je kunt ongeveer 10 tot 12 vormpjes vullen.
  3. Plaats het muffin bakblik minstens 2 uur in de koelkast totdat de arretjes cupcakes stevig zijn. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Nu ik dus eindelijk arretjes cake geproefd heb moet ik toch wel eerlijk toegeven dat het niet echt mijn ding is, geef mij maar een chocolade cake 😉

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Arretjes cupcakes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie