Schelpjes met spekjes doperwten en munt

Schelpjes met spekjes doperwten en munt

Mijn werktijden zijn niet altijd even praktisch en de kids hebben niet altijd zin in brood en pizza. Een bord pasta is dan wel een uitkomst maar ik heb gemerkt dat ook dat, wanneer je het te lang laat staan, niet meer zo lekker is. Dus eigenlijk moet ik op zoek naar recepten die de pubers zelf makkelijk klaar kunnen maken en deze schelpjes met spekjes doperwten en munt is simpel genoeg.

Bijna alle ingredienten voor deze pasta maaltijd behoren dan ook tot de favorieten hier in huis. En dit pasta gerecht is vast ook lekker zonder de munt want dat zie ik de jongens nog niet zelf door hun eten doen 🙂 Mijn dochter, de jongste vond het wel een beetje vreemd met de munt maar ook heel lekker.

En ikzelf kwam erachter dat mijn mooie ovale le creuset pan ook zeer geschikt is voor een pasta schotel!

Schelpjes met spekjes doperwten en munt

Wat heb je nodig voor de schelpjes met spekjes doperwten en munt:

 • 500 gram pasta schelpjes
 • olijfolie
 • 250 gram gerookte spekblokjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 125 gram crème fraîche
 • 250 gram diepvries doperwten
 • 3 takjes munt, blaadjes fijngesneden
 • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
 • zout en peper
 • partjes citroen

Hoe maak je schelpjes met spekjes doperwten en munt:

 1. Breng in een grote pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kommetje van het kookwater en giet de pasta af.
 2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de spekblokjes op middelhoog vuur totdat ze knapperig beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. Schep de spek uit de pan en bak de ui en knoflook in het achtergebleven vet tot ze zacht worden.
 3. Voeg de crème fraîche toe en een scheutje van het pasta water zodat je een saus krijgt. Doe er nu de doperwten en de Parmezaanse kaas bij en roer goed door. Voeg de pasta, spekblokjes en de kruiden toe, roer nogmaals door en laat alles even goed warm worden. Als de saus te dik wordt kun je nog wat extra pasta water toevoegen. Breng op smaak met zout en peper, serveer met extra Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Schelpjes met spekjes doperwten en munt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie