Citroenmousse met meringue

Citroenmousse met meringue

Als het echt heel warm is en je zin hebt in een toetje dat geen ijs is, dan is deze citroenmousse een uitkomst en de meringue laag is een heerlijke bonus!

De citroenmousse, die ook yoghurt bevat is best wel zuur en de zoete schuim laag zorgt voor balans.

Her is een makkelijk te maken dessert, het kost alleen even wat tijd om de mousse op te laten stijven. Kun je in de tussentijd lekker genieten van het mooie weer en een lekkere cocktail!

Citroenmousse met meringue

Wat heb je nodig voor de citroenmousse met meringue:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 citroenen, zest van 2 en 4 uitgeperst
  • 200 gram volle yoghurt
  • 75 gram suiker
  • 300 ml slagroom
  • 3 eiwitten
  • 75 gram poedersuiker

Hoe maak je de citroenmousse met meringue:

  1. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een kom met koud water. Breng 150 ml citroensap met 50 gram suiker tegen de kook aan en roer om de suiker op te lossen. Neem de pan van het vuur, roer hier de goed uitgeknepen blaadjes gelatine door en laat 5 minuten afkoelen..
  2. Meng de yoghurt met de citroenrasp. Klop met de mixer de slagroom met 150 gram suiker stijf. Meng het citroensap door de yoghurt en spatel de slagroom rustig door het yoghurt mengsel. Schenk in een schaal en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Klop met een keukenmachine of mixer in een vetvrije kom de eiwitten stijf tot stevige pieken, voeg de poedersuiker toe en mix totdat het schuim begint te glanzen. Schep het eiwit op de mousse en brand goudbruin met een crème-brûlée brander.

Als je geen crème-brûlée brander hebt kun je de schaal ook heel even onder de gril zetten, maar blijf er wel bij!

De inspiratie voor de citroenmousse met meringue

Dit receptje vond ik in de Delicious en omdat ik al zolang citroenmousse wilde maken besloot ik deze maar eens uit te proberen!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Citroenmousse met meringue
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

Geef een reactie