Sicilië en wat we daar aten

Dit jaar brachten we in onze zomer vakantie een week door op het eiland Sicilië. De contrasten waren daar groot…Langs de bochtige wegen die leiden naar de mooiste plaatsen ligt het vol met afval. De Italianen zijn vriendelijk en beleefd maar rijden als gekken. Ons huisje was netjes en we hadden een heerlijk ruim terras en een mooie tuin maar er omheen was het kaal en grauw.

Natuurlijk aten we daar ijs en op Sicilië eten ze ijs op een broodje, een brioche. En ja dit is echt ontzettend lekker.

Sicilië
Ook is de granita erg populair en is werkelijk overal verkrijgbaar. Granita is enigszins te vergelijken met een slush puppy maar dan zonder de giftige kleurtjes en meestal gemaakt met vers fruit. Vooral de citroen smaak is erg verfrissend en soms gewoon nodig in de hitte 🙂 Deze is ananas smaak en ook erg lekker.

Sicilië
We waren ook erg gecharmeerd van de rijsteieren oftewel aranchini die op Sicilië dus ovaal zijn. En gevuld met heerlijke ragu, pistache, ham en kaas of aubergine. Dit is echt street food en overal te krijgen.

Sicilië

Natuurlijk aten we ook pasta en pizza en 1 keer kregen we zelfs een mislukte pasta carbonara waarbij de eieren die de saus moeten vormen dus roerei geworden waren. In datzelfde restaurant kon ook de fritto misto me niet bekoren, de garnaal smaakte muf en bezorgde me kippenvel.


Ergens anders aten we een heerlijke lunch met bruschetta en antipasti.

Sicilië Sicilië
Ook hebben we genoten van het strand, het koude water in de alcantara kloof en het prachtige zwemparadijs Etnaland.

Sicilië
De vakantie was zeker de moeite waard en we willen nog een keer terug op de west kant van het eiland te bezoeken. De grote contrasten maken het een bijzondere belevenis en ondanks dat er ook een aantal minpunten waren heeft dit eiland me echt kunnen bekoren.

Ik heb ook veel inspiratie op gedaan en als ik de tijd kan vinden wil ik zeker nog een aantal Italiaanse gerechten klaar gaan maken.

Waar ging jullie vakantie dit jaar heen en hebben jullie al plannen voor een volgende trip?

Geef een reactie