Paddenstoelentaart met brie

Paddenstoelentaart met brie

Ik ben helemaal in to mini taartjes op het moment, dus ook van deze paddenstoelentaart met brie maakte ik gewoon 4 mini taartjes! Deze quiche is goed gevuld en snel klaar. 

De paddenstoelen komen goed tot hun recht in dit hartige taartje, brie en dragon zorgen voor lekker veel smaak. Dragon is een kruid met een beetje anijsachtige smaak, ook lekker in een salade en makkelijk zelf te drogen, mocht je restjes hebben.

Deze vegetarische hartige taart doet me al een beetje denken aan de herfst, mijn favoriete seizoen. Serveer als hapje met een lekker glaasje wijn of als lunch.

Paddenstoelentaart met brie

Wat heb je nodig voor de paddenstoelentaart met brie:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje dragon, blaadjes fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram paddenstoelen mix
  • 75 gram boeren brie, in stukjes

Hoe maak je de paddenstoelentaart met brie:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet 4 quiche vormpjes in met een beetje boter. Bekleed de vormpjes met de ontdooide plakken bladerdeeg.
  2. Klop de eieren los, roer er de crème fraîche en dragon door. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen beetgaar.
  3. Verdeel de paddenstoelen en de brie over de deegbodems. Schenk voorzichtig het ei mengsel erover. Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Voor de salade gebruikte ik rucola, een sjalotje, wat dragon blaadjes en geroosterde pecannoten met een klein beetje honing.

De inspiratie voor de paddenstoelentaart met brie

Dit recept vond ik ooit in een Delicious.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Paddenstoelentaart met brie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie