Gnocchi bolognese schotel uit de oven

Gnocchi bolognese schotel

De herfst is echt begonnen, veel regen, wind en het begint alweer vroeg donker te worden. Hoogste tijd voor comfortfood dus. Deze gnocchi bolognese schotel is heerlijk, de warme kruidige smaken en de gesmolten kaas zijn echt lekker na een dag op school en fietsen door de regen.

Ook heel prettig is dat je deze ovenschotel van te voren klaar kunt maken en dan in de oven zetten voor het eten. De restjes zijn ook erg goed op te warmen. Deze keer had ik zelfs wat restjes omdat het een behoorlijke hoeveelheid is en ook een goed vullend gerecht. De gnocchi zijn een soort pasta die van aardappel gemaakt is en erg veelzijdig in het gebruik.

Gnocchi bolognese schotel

Wat heb je nodig voor de gnocchi bolognese schotel:

 • olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 wortels, in stukjes
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 500 gram gekruide worstjes
 • 2 blikken gezeefde tomaten
 • 250 ml melk
 • 250 ml rode wijn, ik gebruikte Merlot
 • 1 laurierblaadje
 • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden, tijm oregano basilicum
 • 1 eetlepel bruine suiker, zo nodig
 • 500 gram gnocchi
 • 125 gram mozzarella, in plakjes
 • 200 gram geraspte kaas
 • basilicum

Hoe maak je gnocchi bolognese schotel:

 1.  Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Verwarm een scheutje olie in een ovenvaste koekenpan. Bak op middelhoog vuur de uien en wortels totdat ze zacht beginnen te worden ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
 2. Knijp het vlees van de worstjes uit het velletje en voeg toe aan de pan. Bak het vlees rul, ongeveer 10 minuten. Voeg de tomaten, melk, wijn, laurierblaadje en Italiaanse keukenkruiden toe en roer goed door. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen totdat de saus wat indikt. Breng op smaak met zout en peper en voeg de eetlepel suiker toe als de saus te zuur is.
 3. Voeg de gnocchi toe en laat nog 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblaadje. Verdeel de plakjes mozzarella over de pan en bestrooi met de geraspte kaas. Plaats de pan in de oven en bak nog 15 minuten totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi met verse basilicum.

Je kunt ook rundergehakt gebruiken maar als je al lekker gekruide worstjes gebruikt heb je nog meer smaak.
Niet alle tomaten uit blik of pak zijn even zoet, volgens mijn moeder zijn die van Heinz zoeter en dan hoeft er geen suiker door.
Natuurlijk kun je het gerecht ook eerst klaarmaken in een hapjes pan, overdoen in een ovenschaal, de kaas erover en dan in de oven.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi bolognese schotel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

5 thoughts on “Gnocchi bolognese schotel uit de oven

 1. Deze ken ik nog niet met gnocchi. Ga hem vanavond maken voor mijn eters. Ziet er heerlijk uit dus gaat vast wel smaken 😋🧅🧄

 2. Hoi!
  Ik ken je blog via Instagram en ik ben een groot fan! Ik ben zelf ook gek op koken en haal dan ook graag inspiratie van je site :). Vanavond had ik dit gnocchi gerecht gemaakt en het was weer heerlijk. Ik kijk uit naar volgende posts!
  Gr. Joosje
  #dietist_foodsie

 3. Goedemorgen
  Misschien een overbodige vraag maar waar kan im zien voor hoeveel personen de gerechten zijn.
  Ook deze ziet er weer heerlijk uit
  Gr
  Rens Nijman

  1. Goedemorgen Rens,

   Dank je wel! Er staat meestal niet echt bij voor hoeveel personen ik de gerechten klaarmaak maar vind dat eigenlijk wel een idee om dat voortaan erbij te zetten. Dit recept is genoeg voor ongeveer 5 tot 6 personen

   Groetjes Arieta

Geef een reactie