Roomijs muffins met koffiesuiker

Roomijs muffins met koffiesuiker

Ik kijk altijd naar Masterchef Australië en daar zag ik dat Matt Preston een cake maakte met enkel ijs en zelfrijzend bakmeel! En ik bedacht me dat ik ook nog ergens een receptje had voor roomijs muffins.

Voor deze muffins waren nog een paar extra ingredienten nodig maar het is toch nog steeds een erg simpel recept. De muffins zijn wat kruimelig en heerlijk zacht aan de binnenkant. Ze rijzen niet heel veel maar zijn toch luchtig en helemaal niet compact.

Ik heb nu nog wel allerlei wilde ideeën en wil graag een chocolade versie maken van de 2 ingrediënten cake! Of misschien zelfs wel een marmer cake 🙂

Roomijs muffins met koffiesuiker

Wat heb je nodig voor de roomijs muffins met koffiesuiker:

 • 300 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • flinke snuf zout
 • 650 gram roomijs
 • 150 ml zonnebloemolie of arachideolie
 • 1 ei, losgeklopt
 • 150 gram kristalsuiker
 • 1 eetlepel espressopoeder

Hoe maak je de roomijs muffins met koffiesuiker :

 1. Haal het ijs uit de vriezer en laat enigszins ontdooien.Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed 12 holtes van een muffinbakplaat met cupcakevormpjes.
 2. Meng in een ruime kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en een flinke snuf zout. Roer in een andere kom het ijs los met de olie en het ei. Spatel het ijsmengsel voorzichtig door het bakmeel. Roer zeker niet te lang, het beslag blijft wat klonterig.
 3. Verdeel het beslag over de muffinbakplaat. Bak de muffins 30-35 minuten totdat een sateprikker er droog uitkomt. Meng ondertussen de kristalsuiker met het espressopoeder, ik deed dt met de staafmixer zodat het een mooie fijne koffiesuiker werd.
 4. Wentel de nog warme muffins door het suiker mengsel en laat even afkoelen. Serveer met een bakje sterke koffie.

Je kunt ook kaneelsuiker gebruiken en het espressopoeder weglaten.

De inspiratie voor de roomijs muffins met koffiesuiker

Dit receptje vond ik in een Delicious.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie