Zoete ricotta flapjes met jam

Zoete ricotta flapjes met jam

Zoete ricotta flapjes met jam, simpele bladerdeeg flapjes met een fris zoete vulling. Ricotta en bladerdeeg zijn allebei heel veelzijdig en samen maken ze dan ook een leuk gerecht.

Dit frisse kaasje is eg lekker en ricotta is te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten.

In deze flapjes gebruikte ik sinaasappel jam want daar ben ik nu eenmaal nog al dol op maar ik weet dat veel mensen sinaasappel jam wat bitter en vreemd vinden. Je kunt gewoon je favoriete smaak jam gebruiken of zelfs lemon curd. Ook een beetje pure chocola toevoegen hoort tot de mogelijkheden en is vast erg lekker in deze romige flapjes.

Zoete ricotta flapjes met jam

Wat heb je nodig voor de zoete ricotta flapjes met jam:

(6 stuks)

  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei, gescheiden
  • 2 eetlepels sinaasappel jam
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • poedersuiker

Hoe maak je de zoete ricotta flapjes met jam:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de ricotta met de suiker, eierdooier en de jam.
  2. Schep op ieder plakje bladerdeeg een flinke theelepel van het ricotta mengsel, houdt de randen vrij. Vouw de flapjes diagonaal dicht en duw de randjes aan met een vork.
  3. Bestrijk de ricotta flapjes met het eiwit en plaats op de bakplaat. Bak 15 tot 20 minuten totdat de flapjes goudbruin zijn. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

De inspiratie voor de zoete ricotta flapjes met jam

Ik vond dit idee op Food 52

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete ricotta flapjes met jam
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie