Witlof uit de oven met ham en kaas

Witlof uit de oven met ham en kaas

Witlof uit de oven met ham en kaas is een klassieker en ook best een beetje ouderwets. Maar deze versie heeft nog wat extra’s en is echt ontzettend lekker.Vroeger aten regelmatig witlof uit de oven en soms rolde ik er gewoon ham en kaas omheen en ook maakte ik weleens een kaassausje voor erover, en alhoewel witlof echt niet mijn favoriete groente is vond ik de witlof uit de oven altijd best wel lekker.

In dit receptje strooi ik geschaafde amandelen over de witlof rolletjes en dit zorgt voor een lekker knapperig extraatje! Dus hou je niet echt van witlof dan is dit DE manier om deze groente te gaan eten.

Witlof uit de oven met ham en kaas

Wat heb je nodig voor de witlof uit de oven met ham en kaas:

(4 personen)

  • 6-8 stronkjes witlof
  • 200 gram achterham
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 50 gram amandelschaafsel
  • olijfolie

Hoe maak je de witlof uit de oven met ham en kaas:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Verwijder de harde kern van de stronkjes witlof door ze aan de onderkant uit te snijden. Kook de stronkjes witlof in ongeveer een kwartier bijna gaar en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Rol ieder stronkje witlof in een plakje ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi de stronkjes met de kaas, tijmblaadjes en het amandelschaafsel. Druppel er een beetje olijfolie over en bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en het amandelschaafsel goudbruin.

De inspiratie voor de witlof uit de oven met ham en kaas

Ik vond het idee voor tijm en amandelschaafsel in de Allerhande en kreeg ineens zin in dit nostalgische gerechtje

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Witlof uit de oven met ham en kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

Geef een reactie