Witlofsalade met fruit

Witlofsalade met fruit, by Cookingdom

Deze maand deed ik voor de eerste keer mee aan de foodblogswap. Dit wil zeggen dat je een recept maakt van een andere blogger en iemand anders weer een recept van jouw blog. Ik mocht iets maken van de blog foody Marjan. Wat was het lastig om iets te kiezen…keuzestress heet dat tegenwoordig toch? Maar ik besloot om haar witlofsalade met fruit te maken omdat ik vond dat ik toch maar eens witlof moest leren eten!

Ik vond het grappig dat Marjan vertelde dat witlof salade meestal met mandarijntjes gemaakt wordt want dat deed ik vroeger eigenlijk ook altijd. Ze verving ze in deze salade door grapefruit, maar omdat ik dus eigenlijk helemaal niet ze dol ben op witlof en ik het behoorlijk bitter vind liet ik ik de grapefruit weg ?

In deze salade vond ik de witlof erg lekker vooral door het zoete van de rozijntjes en het frisse van de yoghurt, bedankt voor de inspiratie Marjan!

Wat heb je nodig voor de witlofsalade met fruit:

3 stronkjes witlof
1 appel of peer
handjevol gewelde rozijnen
citroensap
yoghurt
zout en peper
Handjevol gepelde walnoten, in stukjes

Hoe maak je de witlofsalade met fruit:

  1. Klik de blaadjes witlof los van de stronk en leg ze op een bord. Schil de appel of peer en snijdt deze in plakjes. Leg alles in een schaal en strooi er de rozijntjes over.
  2. Sprenkel er citroensap en yoghurt over, breng op smaak met zout en peper. Strooi er eventueel nog wat walnoten over.

Je kunt natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je in huis hebt sinaasappel of druiven lijkt me ook erg lekker.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Witlofsalade met fruit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie