Broodpudding met witte chocolade en amandelschaafsel

Broodpudding met witte chocolade

Deze broodpudding met witte chocolade is een echt decadent ontbijtje! Zeker geschikt voor het kerstontbijt. Warm en vers uit de oven is deze broodpudding het lekkerste!

Eigenlijk is een broodpudding een opgepimpte versie van het eenvoudige wentelteefje. Je stopt boterhammen met iets lekkers in een ovenschaal en giet daar melk met eieren over, je bakt het gaar in de oven en de bovenkant wordt dan lekker knapperig. Het is een perfect ontbijtje om de avond van te voren klaar te maken en de volgende ochtend in de oven af te bakken.

Ik gebruikte witte chocolade pasta maar ik verwacht dat dit zeker zo lekker is met gewone chocopasta of met Nutella!

Broodpudding met witte chocolade

Wat heb je nodig voor de broodpudding met witte chocolade:

  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 12 witte casino boterhammen
  • witte chocoladepasta
  • 75 gram witte chocolade
  • kaneelpoeder
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • poedersuiker

Hoe maak je de broodpudding met witte chocolade:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Klop de eieren los met de melk. Snijdt de korstjes van het brood af en halveer iedere boterham. Smeer op de sneetjes boterham een laagje witte choco pasta.
  2. Beleg de bodem van een 24×18 cm ovenschaal met ongeveer 1/3 van de sneetjes brood met de pasta naar boven. Giet er 1/3 van het eimengsel over en duw de boterhammen een beetje aan zodat het eimengsel opgenomen wordt. Strooi er wat geraspte chocola over en een beetje kaneel.
  3. Herhaal dit nog 2 keer maar bestrooi de bovenste laag niet met chocolade maar met het amandelschaafsel. Bak de broodpudding in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Strooi er nog wat van de witte chocolade over en bestuif met poedersuiker. serveer de broodpudding lekker warm.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodpudding met witte chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

4 thoughts on “Broodpudding met witte chocolade en amandelschaafsel

  1. Klopt, maar steeds vaker te vinden in de grotere supermarkten. Ik kreeg er een cadeau dit jaar. Ga er een taart van maken (soort tiramisutaart). Deze stond gisteren op de website van Nigella.

Geef een reactie