Blondie met roomkaas en blauwe bessen

Blondie met roomkaas en blauwe bessen

Ik wilde al heel lang eens een cheesecake brownie maken, dat heb ik nu dus nog steeds niet gedaan…Maar deze blondie met roomkaas en blauwe bessen is ook helemaal niet verkeerd!

Voor het maken van een blondie gebruik je witte chocolade en geen cacao. Deze blondie met roomkaas en blauwe bessen is heerlijk romig en zoet met een beetje zuur. Een klein stukje van dit heerlijke baksel is genoeg want heftig is het wel.

Gelukkig is deze blondie ook heel goed in te vriezen en eenmaal ontdooit smaakt dit baksel nog net zo lekker.

Blondie met roomkaas en blauwe bessen

Wat heb je nodig voor de Blondie met roomkaas en blauwe bessen :

  • 150 gram goede kwaliteit bessenjam
  • 2 theelepels citroensap

Voor het roomkaas mengsel:

  • 1/2 scharrelei, losgeklopt
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 60 gram roomkaas
  • 20 gram boter
  • 15 gram suiker

Voor de bodem:

  • 230 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 270 gram boter, gesmolten
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 110 gram blauwe bessen
  • 100 gram witte chocolade, grof gehakt

Hoe maak je de Blondie met roomkaas en blauwe bessen :

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet een brownie vorm (27 x 18 cm) in en bekleed met bakpapier. Meng de bessenjam met de citroensap en zet even opzij. Meng alle ingrediënten voor het roomkaas mengsel met een mixer.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een ruime kom. Meng in een andere grote kom de gesmolten boter met de basterdsuiker, eieren en vanille. Spatel het bloemmengsel erdoor. Spatel als laatste de bessen en chocolade erdoor. Schep het mengsel in de bakvorm.
  3. Verdeel in de lengte 3 strepen van het roomkaas mengsel over de bodem. Verdeel de jam over het midden van de roomkaas strepen. Trek met een mes een zigzagpatroon door de strepen.
  4. Bak de cheesecake Blondies in het midden van de oven ongeveer 20 minuten, tot de bodem net stevig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm en laat daarna opstijven in de koelkast. Snijdt in rechthoekjes voor het serveren.

Blondie met roomkaas en blauwe bessen

De inspiratie voor de Blondie met roomkaas en blauwe bessen

Dit recept vond ik in een Delicious en ik maakte het wel wat simpeler.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Blondie met roomkaas en blauwe bessen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie