Kip tandoori bowl met broccoli rijst en salade

Kip tandoori bowl

Deze heerlijke kip tandoori bowl maakte ik als bloginsider voor leuke recepten. Ik mocht aan de slag met Knorr. Nu gebruik ik tegenwoordig nog maar zelden pakjes om mijn eten klaar te maken maar dit vond ik toch wel een hele gave uitdaging omdat er extra veel groente in de maaltijden terecht moesten komen, 200 gram per persoon. En eerlijk is eerlijk, ik vond de kip tandoori echt wel lekker.

Kip tandoori

Tandoori is een saus met lekker veel kruiden en specerijen en yoghurt. Eigenlijk hoort de kip gemaakt te worden in een hele hete klei oven zodat er een lekker korstje op komt. De Knorr versie is de versie voor thuis en ik deed ook nog flink wat aanpassingen aan het recept beschreven op het pak.

Extra groente

Ik doe al sinds begin van het jaar mijn best om extra veel groenten in mijn maaltijden te verwerken. Hier gebruikte ik weer groente in een leuke vorm, broccoli rijst. Simpel om te maken en ook snel klaar. En wat ook werkt om lekker veel groente te eten is om meer dan 1 soort bij de maaltijd te gebruiken. Het is niet alleen lekker maar zorgt ook voor een kleurrijke maaltijd.

Kip tandoori bowl

Wat heb je nodig voor de kip tandoori bowl met broccoli rijst:

Voor 4 personen

 • 1 pakket Knorr kip tandoori
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 600 gram kipdijfilet
 • 1 rode ui, in dunne have plakjes
 • 1 eetlepel rode wijn azijn
 • 400 gram brocollirijst
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 komkommer, in plakjes
 • 3-4 tomaten, in partjes
 • radijsjes, in plakjes
 • rode peper, in plakjes
 • kruiden zoals, munt, koriander of cress
 • limoen, in partjes

Hoe maak je de kip tandoori bowl met broccoli rijst:

 1. Meng in een kom de marinade mix uit het pakket met de olijfolie en leg hier de kip is. Zorg dat de kip goed bedekt wordt door de marinade en laat de marinade een kwartiertje intrekken. Meng de ui met de azijn in een schaaltje en zet even opzij.
 2. Breng de rijst van het pakket met 500 ml water aan de kook. Laat 20 minuten koken met de deksel op de pan. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de broccolirijst 2 minuten. Giet af en laat uitlekken. Meng de rijst met de broccoli.
 3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip goudbruin en bijna gaar. Voeg 200 ml water en het zakje saus mix uit het pakket toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan totdat de kip gaar is. Voeg de yoghurt toe aan de saus en roer door.
 4. Haal de kip uit de pan en snijdt in plakjes. Verdeel de broccoli met rijst over 4 kommen, leg er de plakjes kip op met wat van de saus. Meng de komkommer met de tomaat en leg dit ook in de schaal. Verdeel de radijsjes, uien, pepers en verse kruiden over de kom.
 5. Schep er voor de liefhebber nog een lepeltje extra yoghurt op en serveer met partjes limoen.

Broccoli rijst is kant en klaar te koop, maar natuurlijk kun je ook zelf je broccoli fijnmaken in een keukenmachine, Gebruik ook gerust de steeltjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip tandoori bowl met broccoli rijst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie