Eetbaar koekjes deeg, de paaseditie

Eetbaar koekjes deeg

Sinds ik in Rotterdam cookie dough heb gegeten wilde ik mijn eigen versie maken. En ik vond het wel leuk om een Paas versie te maken met eetbaar koekjes deeg!

Lekker deeg

Ook mijn twee jongste zijn dol op dit deeg en mijn kleine nichtje maakte ik er blij mee. Ze wilde laatst pannenkoekenbeslag proeven maar dat is natuurlijk helemaal niet lekker. Maar dit koekjes deeg is wel ontzettend lekker! De yoghurt die het ei vervangt zorgt voor een frisse touch en de geweldige paasversieringen maken er een feestje van 🙂

Geen eieren

Dit koekjes deeg is geschikt om te eten zonder dat het gebakken wordt omdat er geen rauwe eieren inzitten. Nu zijn rauwe eieren voor gezonde mensen helemaal niet zo erg. Maar jonge kinderen en ouderen met een verminderde weerstand kunnen er wel ziek van worden. Vandaar dus dat voor dit eetbare deeg de eieren vervangen worden.

Eetbaar koekjes deeg

Wat heb je nodig voor het eetbaar koekjes deeg:

 • 110 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram bruine suiker
 • 65 gram suiker
 • 80 ml Griekse yoghurt
 • 1 theelepel vanille extract
 • 145 gram bloem
 • ½ theelepel baking soda
 • ½ theelepel zout
 • Chocolade eitjes, kuikentjes en ander paas snoep

Hoe maak je het eetbaar koekjes deeg, de paaseditie:

 1. Klop de boter met de 2 soorten suiker tot een glad geheel. Meng de Griekse yoghurt en het vanille extract  er doorheen. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en het zout. Voeg dit toe aan het boter en suiker mengsel en roer totdat het net gemengd is.
 2. Je kunt nu met een ijsschep mooie bolletjes scheppen en deze afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Leg 2 of 3 bolletjes cookie dough op een bordje en versier met paaseitjes, kuikentjes en ander Paas lekkers.

Voor een volwassen versie kun je er nog een scheutje advocaat overheen gieten.
Ik kocht deze lieve paas chocolaatjes en kipjes bij de Albert Heijn.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Eetbaar koekjes deeg, de paaseditie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie