Vega fajitas met champignons in een bowl

Vega fajitas met champignons

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk telefoontje met de vraag of ik de komende tijd aan de slag wilde als ambassadeur van Santa Maria. Daar hoefde ik niet lang over na te denken want ik maakte al vaker lekkere gerechten met dit fijne merk. Iedere maand krijg ik nu een pakketje opgestuurd en het eerste pakket heeft als thema Vega. Ik besloot vega fajitas met champignons te maken en dit was echt erg lekker.

Santa Maria

Dit merk is toch vooral bekend van hun Tex Mex ingrediënten zoals kruidenmixen, wraps en salsa’s. Maar ze zijn ook het grootste Scandinavische bedrijf dat gespecialiseerd is in kruiden. Ze hebben ook geweldige barbecue rubs en kruidenmixen voor grillgerechten. Komende tijd gaan jullie hier natuurlijk nog veel meer receptjes vinden met de producten van Santa Maria!

Fajitas

Eigenlijk is dit natuurlijk niet echt een fajita, we missen de zachte tortilla wrap maar de smaken en de paprika hebben we wel. Ook de kip die eigenlijk in een fajita hoort heb ik weggelaten en vervangen door champignons. Maar om dit allemaal goed te maken serveer ik dit heerlijke gerecht in een bowl en iedereen weet dat eten uit een bowl extra lekker is!

Vega fajitas met champignons

Wat heb je nodig voor de vega fajitas met champignons:

(4 personen)

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 400 gram champignons in plakken
  • Santa Maria fajitas mix
  • 300 gram rijst
  • handjevol koriander blaadjes, fijngesneden
  • zest van 1 limoen en partjes limoen
  • 1-2 avocado’s, in plakken

Hoe maak je de vega fajitas met champignons:

  1. Fruit de ui in een ruime koekenpan totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 2 minuten. Doe de champignons erbij en bak totdat deze zacht worden en kleuren. Voeg nu de fajita mix toe en roer goed door zodat alles bedekt is met de kruidenmix. Laat nog even bakken totdat alles gaar is.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de koriander en limoen zest erdoor. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep het paprika champignon mengsel erover. Verdeel de avocado over de kommen en bestrooi met extra koriander. Serveer met een partje limoen.

Natuurlijk kun je van de avocado ook guacamole maken en dat erbij serveren.
En mocht je behoefte hebben aan een echte fajita dan rol je de groenten met of zonder rijst gewoon lekker in een wrap.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Vega fajitas met champignons

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega fajitas met champignons
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie