Enchilada met kip, verras met tex mex

Vorige week kreeg ik dus leuke food post! Een pakketje van Santa Maria Tex Mex omdat ik me via Francesca kookt op had gegeven als blog insider. Als eerste besloot ik enchilada met kip te maken omdat dat hier een favoriet gerecht is.

enchilada met kip, by Cookingdom

Voor de saus van de enchilada met kip gebruikte ik de enchilada mix en natuurlijk ook de soft tortilla’s. Ik maakte er Mexicaanse rijst bij met de wrap salsa als tomatensaus. Ook maakte ik er een heerlijke frisse koolsalade bij.

enchiladas met kip, by Cookingdom

Ik had nog veel meer ideeën om te gaan maken met de spullen uit dit pakket! Ik heb ook al heel wat Tex-mex gerechten gedeeld op Cookingdom en bijna altijd maak ik zelf een specerijenmengsel voor mijn recepten.

Toch is het soms wel handig om een zakje te gebruiken, vooral ook omdat ik vaak ’s avonds nog moet gaan werken en dan niet heel veel tijd heb om uitgebreid te kokkerellen. De smaak van de enchilada mix was iets zouter dan dat ik tegenwoordig gewend ben, maar met de rijst en de frisse salade was dat eigenlijk helemaal geen probleem. En ik bedacht dat ik de volgende keer ook gewoon water in plaats van bouillon kan gebruiken voor de saus.

Al met al al één geslaagde maaltijd klaar gemaakt met de spullen uit het tex mex pakket!

Enchilada met kip, by Cookingdom

Ingrediënten:

600 gram kip
olie
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
500 ml tomatensaus
400 ml bouillon
enchilada seasoning mix
8 soft tortilla’s
250 gram kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Bestrooi de kip met zout en peper, verhit de olie in een hapjespan op halfhoog vuur. Bak de kip aan beide zijden goudbruin. Haal de kip uit de pan en fruit de ui en knoflook in de achtergebleven olie tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de tomatensaus, bouillon en de enchilada mix toe, leg de kip in de saus en breng aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, totdat de kip uit elkaar valt. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  3. Haal de kip uit de pan en trek met 2 vorken in stukjes. Schep een laagje saus in een ovenschaal Leg wat kip op een wrap strooi er een beetje kaas over, rol op en leg met de naad naar beneden in de schaal. Giet er de rest van de saus over en strooi er de overige geraspte kaas over. Bak 20 minuten in de oven totdat je een goudbruin korstje hebt op de enchilada’s.

Lekker bij de enchilada met kip is bijvoorbeeld Mexicaanse rijst, kool salade en zure room.
Ik gebruik graag een mengsel van jong belegen kaas en cheddar kaas in dit recept.
Vervang de bouillon eventueel door water of gebruik bouillon met een laag zout gehalte.

Enchilada met kip, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Enchilada met kip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie