Tropische kokosrijst met gember en mango

Tropische kokosrijst met gember

Ik kreeg een pakket met rijstsoorten van Tilda, er zat een pakje kokosrijst bij en ik wilde daar iets exotisch mee maken. De tropische kokosrijst met gember is heerlijk fris en een beetje zoet, geschikt als toetje of ontbijt. De mango zorgt voor een frisse en zoet smaak.

Tilda rijst

Ik ben van jongs af aan al dol op rijst, veel lekkerder dan aardappels of zelfs pasta. Ik vond het dan ook super leuk dat we deze rijst uit mocht proberen. Niet alleen de bijzondere smaken vind ik geweldig maar deze rijst kan gewoon niet mislukken!

Rijstepap

Dit is geen echte rijstepap maar deze heerlijke kokosrijst is wel echt heel erg lekker met yoghurt en als je het een nachtje laat staan wordt het alleen maar lekkerder, overnight tropische kokosrijst dus eigenlijk 🙂 Op het moment lust ik overal wel gember bij vandaar dat ik het ook gebruikte voor dit gerechtje, tropisch met een beetje pit van de gember.

Tropische kokosrijst met gember

Wat heb je nodig voor de tropische kokosrijst met gember:

  • 1 mango, in blokjes
  • 2 bolletjes stemgember, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 250 gram Tilda coconut steamed basmati
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • kokosbollen, grof gehakt
  • eventueel munt en eetbare bloemen

Hoe maak je de tropische kokosrijst met gember:

  1. In een klein kommetje meng je de mango met de helft van de gember en de gembersiroop. Meng de kokos rijst met de Griekse yoghurt.
  2. Schep een laagje van het mango gember mengsel in een schaaltje en verdeel de rijst met yoghurt erover en duw een klein beetje aan.
  3. Strooi er de kokosbollen over en verdeel er de rest van de gember over. Versier eventueel met een takje munt en een viooltje.

Je kunt er eventueel nog wat extra gembersiroop overheen gieten. Ben je niet dol op gember laat het dan weg en voeg eventueel wat honing toe.

De Tilda rijst kreeg ik via Kroon op het werk om een review over te schrijven. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tropische kokosrijst met gember
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Geef een reactie