Praag en wat we daar aten!

Eind april deden we een 2-daagse city trip naar Praag. Na alle positieve verhalen die ik hoorde over deze stad waren de verwachtingen hoog gespannen.

Omdat er in Praag tijdens de tweede wereldoorlog weinig vernietigd is, is de stad sinds de val van het IJzeren Gordijn een van de grootste toeristische trekpleisters in Europa. Het historische centrum van de stad staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Praag en wat we daar aten

Foodtour Praag

Op Instagram kreeg ik de tip om een foodtour te doen in Praag en na de reviews daarover gelezen te hebben leek mij dat een goed plan. De tour werd gegeven door een echte local die behalve dat ze net zo dol was op eten als ik, ook echt heel veel wist over haar prachtige stad.

Praag en wat we daar aten

Tijdens de food tour proeven we heerlijke sandwiches en vleeswaren in de gourmet passage waar verschillende restaurantjes en producenten van goede producten hun shops hebben. Dit is echt foody heaven 🙂

Praag en wat we daar aten

Praag en wat we daar aten

Ook kregen we een heerlijke zuurkool soep in een klokkentoren. In café Louvre aten we een typisch Tsjechisch gerecht van stoofvlees in een groentesaus en daarbij brood dumplings.

Praag en wat we daar aten

Als toetje was er apfelstrudel!

Praag en wat we daar aten

Er was wijn en bier onderweg en er werd verteld over de tweede wereldoorlog, de revolutie en de geschiedenis van Praag. Dit is zeker een aanrader!

Praagse burcht

De tweede dag bezoeken we de Praagse burcht, een indrukwekkend gebouwen complex en de grootste burcht ter wereld.

Praag en wat we daar aten

We drinken heerlijke koffie in een prachtig cafe, het if cafe in een park villa.

Praag en wat we daar aten

We wandelen door de Joodse wijk en bezoeken de beroemde Joodse begraafplaats en de indrukwekkende synagoges. De hele Joodse wijk is een Joods museum.

Praag en wat we daar aten

Voor de lunch gaan we nog eens terug naar de food passage en eten we heerlijk Vietnamees. Ik at deze pho, een rundvlees soep.

Praag en wat we daar aten

Voordat we naar de luchthaven gaan eten we bij een ander if cafe en ook hier is het personeel vriendelijk en het eten en drinken heerlijk. Zoals bijvoorbeeld deze geitenkaas salade.

Praag en wat we daar aten

Praag is zeker de moeite waard en alhoewel mijn verslagje natuurlijk vooral over het eten gaat is Praag een prachtige stad vol geschiedenis, mooie gebouwen en indrukwekkende plaatsen.

Praag en wat we daar aten
Je kijkt er je ogen uit en de echte kleurenpracht en uitzichten zijn niet vast te leggen op camera. Het eten en de koffie is van goede kwaliteit. Ook het bier is erg lekker! Ik zou graag nog eens terug willen…

Ik heb een aantal keren Instagram gebruikt om iets te zoeken in Praag, Instagram heeft een functie waarmee je plaatsen in de buurt kunt zoeken. Ik vind dat zelf erg handig omdat je er dan ook gelijk leuke plaatjes bij hebt 🙂

Zijn jullie wel eens in Praag geweest? En hebben jullie nog een andere favoriete stad voor een city trip?

2 thoughts on “Praag en wat we daar aten!

  1. wij gaan bijna elk jaar naar Praag omdat we er niet zo ver vanaf vrienden hebben wonen en ja voor mij is dit de stad om te zijn!
    vooral dan buiten het centrum is Praag een pareltje…aangename mensen, lekker eten en drinken en helemaal niet duur.
    Als je nog eens gaat, laat eens weten, dan stuur ik je een aantal adresjes door

Geef een reactie