Gezonde taco bowl met vis

Gezonde taco bowl met vis

Deze gezonde taco bowl met vis maakte ik met volkoren rijst en lekker veel groenten en peulvruchten. Ik gebruikte kabeljauw, deze witvis bevat veel eiwit en is mager. Natuurlijk is deze bowl ook hartstikke lekker!

Als ambassadeur van Santa Maria moest ik deze maand iets maken met vis. We lusten best graag vis maar toch eten we het niet heel vaak dus dit was wel een mooie uitdaging.

Tex mex vis

In de tex mex keuken vind je meer gerechten met garnalen dan met vis. Toch besloot ik om voor mijn eerste gerecht vis te gebruiken en geen zeevruchten. Ik maakte een marinade met de vis kruiden mix en bakte de witvis in de oven.

In een bowl

Ook deze keer kon ik het niet laten om alles weer in een bowl te stoppen. Natuurlijk doe ik dat ook omdat het er zo leuk uitziet maar het is gewoon ook echt lekker, en nadat ik de foto heb gemaakt maak ik een zooitje van mijn bowl.! Wat rijst en vis en lekker veel groenten en peulvruchten zijn een heerlijke mix.

Gezonde taco bowl met vis

Wat heb je nodig voor de gezonde taco bowl met vis:

(Voor 2 personen)

 • 1 eetlepel olijfolie
 • sap van een halve limoen
 • 1 eetlepel vis taco kruiden van Santa Maria
 • 250 gram kabeljauw
 • 150 gram volkoren rijst, gekookt
 • 150 gram spitskool, fijngesneden
 • ½ blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
 • 2 radijsjes in dunne plakken
 • ½ avocado, in plakken
 • limoen partjes
 • koriander
 • groene jalapeno van Santa Maria
 • tortilla chips

Hoe maak je de gezonde taco bowl met vis:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kommetje de olijfolie, het limoensap en de vis taco kruiden. Bestrijk de vis met de marinade en leg op de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer 15 minuten totdat de vis gaar is.
 2. Verdeel de gekookte rijst over 2 kommen. Verdeel de spitskool, bonen, radijsjes en avocado over. Trek de vis voorzichtig in stukken en leg ook in je kom. Serveer met partjes limoen, koriander, jalapeno en tortilla chips.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gezonde taco bowl met vis
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “Gezonde taco bowl met vis

Geef een reactie