Sushi nacho’s met surimi en avocado

Sushi nacho's met surimi en avocado

Nacho’s zijn een populaire snack. Logisch natuurlijk ze zijn simpel om te maken en altijd lekker. Zo ook deze toch wel bijzondere sushi nacho’s met surimi en avocado!

Surimi

Surimi, ook wel imitatie krab genoemd, wordt gemaakt van witvis. Deze vis wordt gemengd met zetmeel, eiwit en smaakmakers. Surimi wordt gebruikt in de Japanse keuken voor sushi en in de supermarkt vindt je het ook in de zogenaamde krab/surimi salade. Ik vind het zelf wel lekker maar naar krab smaakt het totaal niet.

Vreemde combi

Dat is volgens mij toch het eerste dat je denkt als je dit receptje ziet en natuurlijk is dat het ook wel een beetje. Maar het is echt heel lekker en bijzonder. Het zoete van de surimi past goed bij de kaas, de lente ui en de avocado. En warm is deze imitatie krab echt erg lekker! Heb je liever een wat meer gezonde versie van nacho’s dan kun je ook zelf je chips maken!

Sushi nacho's met surimi en avocado

Wat heb je nodig voor de sushi nacho’s met surimi en avocado:

  • 200 gram surimi sticks, in kleine stukjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • tortilla chips
  • 50 gram Cheddar kaas, geraspt
  • 1 avocado, in blokjes
  • Nori zeewier, in reepjes
  • hotsaus

Hoe maak je de sushi nacho’s met surimi en avocado:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg op de bakplaat een laagje tortilla chips.
  2. Meng in een kom de surimi met de mayonaise en ongeveer de helft van de lente-uitjes. Breng op smaak met zout en peper
  3. Verdeel het surimi mengsel over de chips en strooi er de geraspte kaas overheen. Bak het geheel ongeveer 5 tot 7 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  4. Haal uit de oven en verdeel de avocado, de rest van de lente-ui en het zeewier erover. Serveer met je favoriete hotsaus.

Deze post is oorspronkelijk van september 2014 en bijgewerkt en van nieuwe foto’s voorzien op 7 september 2018

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Sushi nacho's met surimi en avocado

Geef een reactie