Gedroogde peren uit de oven

Gedroogde peren

Deze gedroogde peren zien er prachtig uit, zijn lekker en super simpel om te maken. Ze zijn lekker om zo van te snoepen maar ook zeer geschikt voor bij een kaasplankje!

Zulke mooie peer plakjes vind ik echt passen bij de herfst enne als je je oven aan hebt kan de verwarming uit toch?

Drogen

Al een tijd wil ik een droogoven maar zo’n ding neemt toch wel weer veel plek in. En als je het in de kast schuift wordt hij ook niet gebruikt… Toen ik in de laatste Delicious een receptje zag om peren te drogen kon ik niet wachten om dit uit te proberen, het werkte perfect. Het kost even wat tijd maar helemaal geen moeite.

Papier

Voor dit gerechtje heb je snackpapier nodig, dit koop je gewoon bij de Albert Heijn. Normaal gebruik je dit om frietjes en snacks knapperig te maken in de oven omdat ze goed vet opnemen. Ze nemen ook goed vocht op en zo kun je knapperig fruit maken zonder droogoven. Nu ik eenmaal peren heb uitgeprobeerd ga ik dit trucje ook nog proberen met appels, citroen, sinaasappel of wat ik nog maar kan verzinnen.

Gedroogde peren

Wat heb je nodig voor de gedroogde peren:

  • 1-2 peren, nog wat stevig

Hoe maak je de gedroogde peren:

  1. Verwarm de oven voor tot 100 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel snackpapier.
  2. Snijdt de peren in de lengte in dunne plakken, dit gaat het makkelijkste met een mandoline, anders kun je goed je knife skills oefenen.
  3. Leg de peren in 1 laag op de bakplaat en droog ze 1½ tot 2 uur in de oven. Keer de perenplakjes om en bak ze nog ongeveer 1 uur tot ze krokant zijn. Laat helemaal afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gedroogde peren
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie