Filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux

https://worstenbroodenwijn.nl/

In het weekend houden wij ervan om gezellig samen te borrelen. Zo ligt er op de borrelplank onder andere lekkere kaasjes, worstjes, groente en fruit. Een leuke aanvulling op iedere borrelplank zijn deze filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux.

En natuurlijk zijn deze bakjes weer heel simpel om te maken, het is even een pak om de bakjes te maken maar als je het door hebt kun je niet meer stoppen met rollen en vullen.

filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux

Borrelplank

Als we in het weekend geen zin hebben om te koken halen we regelmatig lekker brood, toastjes, worst en kaasjes. Het leuke is dat we met zijn vijven zijn en als je voor iedereen wat lekkers hebt staat de tafel altijd gezellig vol. Mijn man en dochter ontdekten in de supermarkt de ERU Specialiteitskazen en die vonden we echt heel lekker. Dat ik nu samen mag werken met Koninklijke ERU vind ik dan ook heel bijzonder.

ERU Chèvre doux

Er zijn 4 verschillende smaakvarianten van de ERU Specialiteitskazen. Namelijk: ERU Chèvre doux, ERU Crème de Brie, ERU Crème au Bleu en ERU à la Truffe. Mijn favoriet is toch wel de variant met geitenkaas. Geitenkaas leent zich voor allerlei lekkere combinaties bijvoorbeeld met fruit en noten, dat is altijd goed. Zo ontstonden deze filodeeg bakjes met ERU Chèvre doux, frambozen en pistache nootjes.

filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux

Wat heb je nodig voor de filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux:

  • 6 vellen filodeeg, ontdooid
  • 70 gram boter, gesmolten
  • 6 theelepels ERU Chèvre doux
  • 6-12 framboosjes
  • pistache noten, grof gehakt

Hoe maak je de filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk een vel filodeeg met boter, vouw het vel dubbel over de korte kant en bestrijk de bovenkant weer met boter.
  2. Rol het filodeeg op een satéprikker tot bijna het einde, laat een klein stukje over zodat dit de bodem vormt. Duw de buitenkanten naar elkaar en haal van de prikker. Vorm een bakje. Herhaal met de andere vellen filodeeg. (zie foto’s) Bestrijk de bovenkant met een beetje boter.
  3. Bak de filodeeg bakjes ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn en laat afkoelen. Schep in ieder bakje een flinke theelepel met ERU Chèvre doux, leg er 1 of 2 framboosjes op en bestrooi met de pistache nootjes. Serveer als hapje of bij je borrelplank.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Koninklijke ERU. Ik kies er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik helemaal achter sta en waar ik zelf ook graag gebruik van maak.

Summary
recipe image
Recipe Name
Filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

2 thoughts on “Filodeeg bakjes gevuld met ERU Chèvre doux

Geef een reactie