Wentelteefjes van beschuit met kaneelsuiker

Wentelteefjes van beschuit met kaneelsuiker

Waarschijnlijk hebben de meeste mensen wel eens wentelteefjes gegeten of gemaakt maar hebben jullie weleens wentelteefjes van beschuit gemaakt? Ik kan je vertellen dat dit echt super lekker is!

Foodblogswap

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap en kookte ik van de blog van Stephanie, great little kitchen die vanuit haar kleine keukentje in Breda leuke gerechten op tafel tovert. Het was even zoeken naar wat ik wilde gaan maken maar toen ik een receptje zag voor wentelteefjes van suikerbrood wist ik dat ik daar een leuke variatie op zou kunnen verzinnen.

Wentelteefjes

Je kunt eigenlijk van heel veel dingen wentelteefjes maken. Bruin of wit brood, straks weer van restjes kerststol, of van beschuitjes. Ik gebruikte volkoren beschuit want dat is nu eenmaal iets steviger dan de gewone, niet dat het dit gerechtje meteen veel gezonder maakt hoor 🙂 Het is echt een zondags ontbijtje en vast ook heel lekker met vers fruit.

Wentelteefjes van beschuit

Wat heb je nodig voor de wentelteefjes van beschuit:

 • 1 ei
 • 200 ml volle melk
 • snufje kaneel
 • snufje zout
 • 3 volkoren beschuiten
 • boter
 • 100 g suiker
 • ½ eetlepel kaneel

Hoe maak je de wentelteefjes van beschuit:

 1. Klop het ei los met de melk, kaneel en zout. Leg de beschuiten in het mengsel en laat ze liggen totdat ze zich goed volgezogen hebben en zacht beginnen te worden.
 2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg voorzichtig de beschuiten erin. Bak totdat de ene kant goudbruin is en draai dan voorzichtig om. Bak totdat de andere kant ook een kleurtje krijgt.
 3. Meng de suiker met de kaneel in een schaaltje. Leg de beschuiten op een bord en bestrooi met lekker veel van de kaneelsuiker.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wentelteefjes van beschuit
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

2 thoughts on “Wentelteefjes van beschuit met kaneelsuiker

Geef een reactie