Gevulde dadels met roomkaas en bacon

Gevulde dadels met roomkaas en bacon

Gevulde dadels met roomkaas en bacon is een eenvoudig gerechtje, lekker op een borrelplankje of als hapje op een feestje. Een fijne combinatie van zoet en zout!

Simpel

Dit receptje is zo simpel dat ik het eigenlijk eerst niet eens op mijn blog wilde zetten maar door de lieve reacties op Instagram besloot ik het toch uit te schrijven. En soms zijn de meest eenvoudige dingen gewoon het lekkerste. Je hebt hier het zoete van de dadel, het zoute van de bacon en de roomkaas maakt het helemaal af.

Veelzijdig

Ik bakte ze deze keer in de pan, maar de oven is ook een mogelijkheid. Bacon is heel lekker, als variatie zou je ontbijtspek of serranoham kunnen gebruiken. Ook kreeg ik nog als tip dat geitenkaas erg lekker is als vulling en dat geloof ik gelijk!

Gevulde dadels met roomkaas en bacon

Wat heb je nodig voor de gevulde dadels met roomkaas en bacon:

  • 12 dadels
  • 100 gram roomkaas
  • 12 dunne plakjes bacon
  • olijfolie

Hoe maak je de gevulde dadels met roomkaas en bacon:

  1. Als er pitten zitten in de dadels haal je deze er eerst voorzichtig uit. Vul de dadels met wat roomkaas en rol om iedere dadel een plakje bacon.
  2. Verwarm een klein beetje olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de dadel rolletjes om en om totdat de buitenkant knapperig is. Serveer warm of koud.

In de oven bak je ze 8-10 minuten op 180 graden.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde dadels met roomkaas en bacon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie