Geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper

Geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper

Tegenwoordig is het simpel om gewoon een zak noten te kopen, ze zijn goed voor je, met mate, en zo al erg lekker! Maar in deze tijden waarin het knus en gezellig is vond ik het een goed idee om nog wat extra smaak mee te geven aan een eenvoudige notenmix en daarom maakte ik geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper.

Zoet/ hartig

De laatste tijd maak ik graag gerechtjes waar zowel een zoete als een hartige toon in zit zoals bijvoorbeeld chocolade koekjes met een snufje zout of een groenteschotel met appels. Aan deze noten wordt ook nog een beetje cayennepeper toegevoegd. Het maakt de noten niet echt pittig maar zorgt wel voor een interessante smaak.

Noten

Noten zijn goed voor je en volgens het laatste voedingsadvies wordt aangeraden iedere dag een handjevol te eten. Dat geldt natuurlijk niet echt meer voor deze noten maar zo af en toe is dit wel heel erg lekker en ook nog leuk en simpel om te maken. Door de rozemarijn krijgen de noten een feestelijk tintje.

Geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper

Wat heb je nodig voor de geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3-4 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepel lichte bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 gram ongebrande noten

Hoe maak je de geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie, rozemarijn, cayennepeper, suiker en het zout in een steelpannetje. Verwarm dit op laag vuur totdat de suiker begint te smelten.
  2. Meng de noten met het olie/suiker mengsel in een ruime kom, zorg dat alle noten bedekt zijn. Verdeel de noten in 1 laag over de bakplaat en bak in ongeveer 6 tot 10 minuten goudbruin. Roer halverwege even om. Voeg eventueel nog een extra snufje zout toe.

De inspiratie voor deze geroosterde noten vond ik op Sprinkle bakes

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Geroosterde noten met rozemarijn en cayennepeper
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie