Curryworst, fastfood voor thuis

Curryworst

Het recept voor een curryworst met zelfgemaakte curry saus. Het populaire Duitse fastfood gerecht is heel eenvoudig zelf thuis te maken.

Fastfood

Nadat we in Duitsland naar de kerstmarkt waren geweest wilde ik zelf aan de slag met dit simpele gerecht. In Duitsland vind je dit fastfood gerecht op iedere straathoek en is de curryworst zo populair dat er zelfs een museum van was. Mocht je daar naartoe willen ben je helaas wel te laat, het is onlangs gesloten.

Currysaus

De curryworst is eigenlijk simpelweg een braadworstje met een warme currysaus. Natuurlijk kun je gewoon de currysaus uit een fles gebruiken, maar veel lekkerder is het om je eigen saus te maken en dat is nog heel erg makkelijk ook.

Curryworst

Wat heb je nodig voor de curryworst:

 • olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 1/2 theelepel chilipoeder
 • 1/2 eetlepel paprikapoeder
 • 1 eetlepel tomaten puree
 • 250 ml ketchup
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • 2 theelepels Worcestershire saus
 • 1 eetlepel suiker
 • 5 braadworstjes

Hoe maak je de curryworst:

 1. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak hierin de ui een paar minuten totdat ze zacht worden maar niet kleuren. Voeg de kerriepoeder, chilipoeder en paprikapoeder toe en bak dit kort mee totdat het begint te geuren. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg een scheutje water toe .
 2. Voeg de ketchup, balsamico azijn, Worcestershire saus en de suiker toe en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat je een dikke saus hebt. Als de saus te dik is kun je eventueel nog wat water toevoegen. Breng de saus op smaak met extra kerriepoeder en Worcestershire saus. Houdt de saus warm terwijl je de worstjes bak.
 3. Verhit nog een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de braadworstjes op halfhoog vuur totdat ze goudbruin en gaar zijn. Snijdt de worst in stukjes, leg op een bordje en verdeel er de saus over. Serveer met een hard broodje of met frietjes.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Geef een reactie