Pasta met romige preisaus en worstjes

Pasta met romige preisaus en worstjes

Een bord vol van deze pasta met romige preisaus en worstjes is een heerlijk winterse maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Dit recept komt uit een prachtig boek van Nigel Slater vol winterse recepten.

Prei

Alhoewel prei tegenwoordig het hele jaar door te krijgen is is het eigenlijk een echte wintergroente. Ik ben echt dol op prei alhoewel we het eigenlijk niet heel vaak eten. Prei is lekker in soep, ovenschotels maar ook zoals in dit recept in een saus.

Simpel

Dit recept bevat zoals de meeste recepten van Nigel Slater , niet veel ingrediënten. Het originele recept is zonder de pasta en dan wordt de prei geserveerd met simpelweg de worstjes. Natuurlijk kun je de pasta weglaten en ook heel lekker lijkt deze saus me met aardappelpuree.

Pasta met romige preisaus en worstjes

Wat heb je nodig voor de pasta met romige preisaus en worstjes:

 • 6 preien, in dikke ringen
 • 40 gram boter
 • 200 ml water
 • olijfolie
 • 400 gram pasta naar keuze, ik gebruikte gigli
 • 8 kleine worstjes
 • 500 ml groentebouillon
 • 1 pot witte bonen (540 gram)
 • peterselie

Hoe maak je de pasta met romige preisaus en worstjes:

 1. Was de prei goed zodat al het zand eruit is. Breng in een hapjespan de boter met het water aan de kook, leg de prei erin. Dek af met een vel bakpapier en de deksel. Laat de prei ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Het is de bedoeling om de prei te stoven en niet te bakken.
 2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes gaar en bruin.
 3. Giet de bouillon bij de prei en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Pureer de prei met de blenden of staafmixer tot een gladde saus. Voeg de witte bonen toe en laat nog even warm worden in de saus.
 4. Verdeel de pasta over de borden, schep de romige preisaus erover en leg er 2 worstjes op. Bestrooi met peterselie.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie