Havermout met gekarameliseerde banaan

Havermout met gekarameliseerde banaan

De receptjes voor lekkere en gezonde ontbijtjes met havermout vliegen je in deze tijd van het jaar weer om de oren maar deze havermout met gekarameliseerde banaan is echt heel erg lekker en vooral ook goed vullend.

Niet alleen deel ik het recept voor deze simpele havermout met banaan, want daar zijn al wel genoeg recepten van te vinden. Ik deel dit receptje vooral om jullie te verklappen hoe je ervoor zorgt dat je havermout echt smaak heeft en dat is veel simpeler dan je denkt.

Snufje

Het geheim voor een smaakvol bordje havermout is heel eenvoudig een snufje zout! Het geeft smaak aan een simpele havermout en het natuurlijke zoet van de banaan komt beter naar voren met een klein beetje zout.

Banaan

Ik wed dat lang niet iedereen dol is op rijpe bananen, ik vind ze persoonlijk wel erg lekker en ze zijn ook heerlijk in een bananenbrood. Dit gerechtje werkt wel beter met een niet te rijpe banaan want dan krijg je mooie plakjes op je bordje en geen bananenpuree, alhoewel dat natuurlijk ook best lekker kan zijn. Ik maak mijn havermoutpap altijd graag met amandelmelk, fris en zacht van smaak maar ook sojamelk of zelfs havermelk is een lekker alternatief.

Havermout met gekarameliseerde banaan

Wat heb je nodig voor de havermout met gekarameliseerde banaan:

  • 50 gram havermout
  • 180 ml amandelmelk
  • 1 banaan, in schuine plakjes
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • amandelschaafsel

Hoe maak je de havermout met gekarameliseerde banaan:

  1. Meng de havermout met de amandelmelk in een magnetronschaal. Verwarm 2 minuten op vol vermogen totdat de havermout warm en gaar is.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur. Voeg de banaan, suiker en een scheutje water toe en bak de bananen totdat ze goudgeel en gekarameliseerd zijn.
  3. Schep de bananen op de havermoutpap en bestrooi met het amandelschaafsel.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
havermout met gekarameliseerde banaan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie