Okonomiyaki een Japanse hartige pannenkoek

Okonomiyaki een Japanse hartige pannenkoek

Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek met groenten. Mijn versie is een hele simpele versie van dit Japanse streetfood en alhoewel ik helaas niet kan vergelijken met hoe het in Japan smaakt was deze pannenkoek erg lekker.

Okonomiyaki saus

Ik kocht een kant en klaar flesje okinomiyaki saus. Er zijn allerlei simpele receptjes te vinden voor het maken van deze saus maar deze saus wordt ook wel vergeleken met worcestersaus en bestaat uit heel veel ingredienten. Ik geloof gelijk dat zelf gemaakt ook heel lekker is maar in dit geval ging ik voor the real deal…(en echt niet alleen omdat de verpakking zo grappig is ;-))

Kewpie

De verpakking van de kewpie mayonaise, die eigenlijk ook echt bij dit gerechtje hoort, is misschien nog wel grappiger met een vreemde baby erop. Deze mayo vind ik zelf erg lekker maar is in mijn ogen ook goed te vervangen door Zaanse mayonaise. De furikake die ik gebruik koop ik ook bij de Aziatische supermarkt maar kan gerust weggelaten worden.

Okonomiyaki een Japanse hartige pannenkoek

Wat heb je nodig voor de okonomiyaki:

Voor 3 pannenkoeken:

  • 1 Chinese kool, fijngesneden
  • 4 lente uitjes, in dunne ringen
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram bloem
  • 6 eieren
  • olie om in te bakken
  • 3 plakken bacon
  • okonomiyaki saus
  • voor erover, extra lente ui, kewpie, furikake

Hoe maak je de okonomiyaki:

  1. Meng in een ruime kom de Chinese kool met de lente uitjes en het zout. Voeg de bloem toe en roer totdat de groenten bedekt zijn met een laagje bloem. Roer de eieren erdoor.
  2. Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur en giet er een dun laagje olie in. Schep er een lepel van het beslag in en duw plat. Bak totdat de randjes beginnen te kleuren.
  3. Leg een plakje bacon op de pannenkoek en schep er nog een klein beetje beslag op en draai dan voorzichtig om. Bak de andere kant totdat deze goudbruin is.
  4. Laat de pannenkoek op een bord glijden, besmeer met een dun laagje okinomiyaki saus. Strooi er extra lente ui over en maak een raster met de kewpie mayonaise. Bestrooi eventueel met een beetje furikake.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Okonomiyaki een Japanse hartige pannenkoek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie