Mini cheesecake met chocolade, red velvet

Mini cheesecake met chocolade

Mooie roze mini cheesecake gemaakt met red velvet chocolade repen van Hands off my chocolate, simpel en erg lekker.

Als foodblogger krijg je wel eens iets leuks of iets lekkers thuisgestuurd. Zo kreeg ik pas een paar repen heerlijke chocolade met een bijzondere smaak en de vraag of ik daar iets leuks mee kon maken.

No bake cheesecake

Deze mini cheesecake hoeft niet in de oven maar stijft op in de koelkast. Je krijgt dan een fijne romige cheesecake en dat is toch weer anders dan de gebakken versie. Gebakken cheesecake is ook erg lekker maar wel vaak erg machtig.

Red velvet

Red velvet schijnt de nieuwe bak trend te zijn en zelfs de gezouten karamel van de eerste plaats te gaan stoten…dat moet ik dan eerst nog zien. Maar deze bijzondere red velvet met witte chocolade van Hands off my chocolate is echt heel erg lekker. Zoet en een heel klein beetje zout, precies wat wij lekker vinden!

Mini cheesecake met chocolade

Wat heb je nodig voor de mini cheesecake met chocolade:

Voor 5 tot 6 cheesecakejes afhankelijk van de grote van je vormpjes.

Voor de bodem:

 • 175 gram koekjes naar keuze
 • 50 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

 • 200 gram Hands off my chocolate red velvet
 • 300 gram roomkaas
 • 300 ml slagroom
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel vanille extract
 • Eventueel extra stukjes chocolade voor versiering

Hoe maak je de mini cheesecake met chocolade:

 1. Maal voor de bodem de koekjes fijn in een keukenmachine, voeg de boter toe en meng nog even goed. Zonder keukenmachine verkruimel je de koekjes in een plastic zak en meng je daarna de boter erdoor
 2. Verdeel de koekkruimels over de bodem van 5-6 vormpjes en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast terwijl je de vulling maak.
 3. Voor de vulling smelt je de chocolade in een kom die je zet op een pannetje met zacht kokend water. Zorg dat de schaal met chocolade het water niet raakt. Zodra de chocolade gesmolten is haal je de schaal van de pan. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
 4. Klop de roomkaas los in een ruime kom en meng hier de gesmolten chocolade doorheen. Klop de slagroom totdat deze net stevig begint te worden en roer dit rustig door het roomkaas mengsel. Roer het citroensap en de vanille erdoor.
 5. Verdeel de vulling over de bodems, strijk de bovenkant glad en zet de mini cheesecakes 3 uur tot een hele nacht in de koelkast om verder op te stijven. Haal de cheesecake voorzichtig uit de vormpjes. Garneer eventueel met een stukje chocolade voor het serveren.

Je kunt deze cheesecake ook in glaasjes maken, bodempje van de koek erin en het cheesecake mengsel erop. Makkelijk om uit te lepelen!

De chocolade van Hands off my chocolate kreeg ik opgestuurd om iets lekkers mee te maken. Natuurlijk geef ik mijn eerlijke mening over deze producten.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini cheesecake met chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Mini cheesecake met chocolade, red velvet

Geef een reactie