Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas

Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas

Deze pasta in een simpele tomatensaus is een kruising tussen een tomatensoep en een pasta schotel. De heerlijke knapperige kaas maken dit eenvoudige gerecht toch een beetje bijzonder.

Tomatensoep?

Als ik mijn simpele tomatensoep maak voeg ik soms wat pasta toe. De soep wordt dan erg dik en als je het een dagje bewaart is het meer een pasta met saus dan een tomatensoep. Deze pastaschotel zorgt eigenlijk gewoon voor die pasta met saus zonder een dag te wachten.

Kaas!

De knapperige kaas maak je heel simpel met geraspte kaas in de oven. Ik koos voor manchego maar je kunt ook cheddar, belegen of Parmezaanse kaas kiezen. Met een paar blaadjes basilicum wordt deze pastaschotel nog lekkerder.

Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas

Wat heb je nodig voor de pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas:

  • 75 gram Manchego kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel droge martini
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 eetlepel bruine suiker, optioneel
  • 200 gram kleine pasta.
  • basilicum en eventueel rucola

Hoe maak je de pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.Maak hoopjes van 1-2 eetlepels van de geraspte kaas en bak de kaas 8-10 minuten totdat deze gesmolten is. Laat afkoelen op de bakplaat.
  2. Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de knoflook en wat peper toe en bak 1 minuutje. Doe er nu de tomatenpuree bij en bak deze ook een paar minuutjes mee. Voeg de martini, de bouillon en eventueel de suiker toe en roer goed door zodat de puree oplost.
  3. Breng de saus aan de kook en voeg de pasta toe.Laat 10 tot 20 minuten koken, afhankelijk van de pasta die je gebruikt. Als de pasta gaar is en de saus ingedikt is het klaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over de kommen, verkruimel er de kaas over en bestrooi met wat blaadjes basilicum. Serveer eventueel met wat rucola.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta in een simpele tomatensaus met knapperige kaas
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie