Mac and cheese soep met broccoli

Mac and cheese soep met broccoli

Macaroni, kaas en broccoli in de vorm van een heerlijk vullende soep. Ik weet het, het is al maart (bijna lente!) en ik heb eigenlijk al wel genoeg soep recepten gedeeld vorige maand maar deze mac and cheese soep met broccoli was zo lekker dat ik hem toch wilde delen.

Mac and cheese

Mac and cheese is een van de favoriete gerechten van de jongelui hier thuis en ook een van de eerste recepten dat hier ooit op Cookingdom verscheen. Ik vind het zelf altijd nog al heftig en ook best een gedoe om zoveel kaassaus te maken. Dus deze mac en cheese in soep vorm vond ik eigenlijk wel een uitkomst.

Broccoli

Voor deze soep waar natuurlijk macaroni en kaas in zit gebruik je gelukkig ook aardig wat groenten. Er gaat een flinke stronk broccoli in en daarnaast ook nog wortel en bleekselderij.

Mac and cheese soep met broccoli

Wat heb je nodig voor de mac and cheese soep met broccoli:

  • 125 gram macaroni, ik gebruikte volkoren
  • boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild en in plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 600 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
  • 200 ml melk
  • snuf nootmuskaat
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • peper
  • 400 gram broccoli roosjes
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gram cheddar kaas, geraspt

Hoe maak je de mac and cheese soep met broccoli:

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel na met koud water om plakken te voorkomen.
  2. Verwarm in een soeppan met dikke bodem de boter, voeg de ui toe en laat een paar minuten zachtjes bakken totdat ze glazig worden. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat een paar minuten meebakken.
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door zodat de groenten bedekt zijn. Giet nu langzaam onder voortdurend roeren de bouillon en de melk erbij.
  4. Voeg de nootmuskaat, mosterdpoeder en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de soep dikker wordt.
  5. Voeg nu de broccoli en Parmezaanse kaas toe en laat de broccoli in 5 tot 10 minuten gaar koken.
  6. Haal de soep van het vuur en voeg de cheddar kaas toe. Roer goed door totdat alle kaas gesmolten is. meng de macaroni door de soep en serveer direct.

Als je de soep niet gelijk wilt serveren kun je beter de macaroni apart houden want anders neemt de pasta alle bouillon op.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Mac and cheese soep met broccoli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie