Croissant krokantjes van maar 3 ingredienten

Croissant krokantjes

Als Pasen weer voorbij is en je alle restjes op moet maken hoop ik dat je lekker veel croissantjes ingekocht hebt. Deze croissant krokantjes zijn verslavend lekker en eigenlijk zou ik er zelfs extra croissants voor kopen om deze te kunnen maken.

Croissants

Het recept begint bijna als een wentelteefje zonder de eieren. Je haalt plakken van de croissants door zoete melk en bakt ze daarna in de oven. je bakt ze alleen net zolang totdat ze krokant zijn en goudbruin. Nadat je ze uit de oven haalt en helemaal af laat koelen op een rooster worden ze nog knapperiger.

Pasen

Het recept voor deze croissantjes wilde ik vorig jaar al maken voor Pasen maar om de een of andere reden kwam dat er niet van. Toen ik het receptje pas geleden weer vond ben ik er mee aan de slag gegaan. Het recept komt van food52.

Dit is zo’n recept waarvoor je maar 4 ingredienten nodig hebt (en dan tel ik zelfs het zout mee) en het eindresultaat verrassend lekker is. Eigenlijk is er een vijfde ingrediënt en dat is tijd, de krokante croissants hebben wel even nodig in je oven.

Croissant krokantjes

Wat heb je nodig voor de croissant krokantjes:

  • 4 croissants
  • 120 gram volle melk
  • 150 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout

Hoe maak je de croissant krokantjes:

  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijdt de croissant met een broodmes in dunne plakken.Ik kreeg 3 mooie plakken uit iedere croissant.
  2. Verwarm de melk in een pannetje totdat deze bijna kookt, haal van het vuur en roer de suiker en het zout erdoor totdat het opgelost is.
  3. Giet de zoete melk in een diep bord. haal de plakjes brood door de melk zodat ze helemaal doorweekt zijn en knijp een beetje uit zodat ze niet druppelen. Verdeel de plakken croissants over de bakplaat en bestrooi met een beetje suiker.
  4. Bak de croissants ongeveer 3 kwartier totdat het brood flink bruin is. Laat even afkoelen op de bakplaat en voel voorzichtig (heet) of de croissantjes knapperig zijn. Zo niet plaats ze nog even een minuut of 10 in de oven.
  5. Laat 10 minuten koelen op de bakplaat en laat helemaal afkoelen en nog knapperiger worden op een rooster. Serveer met een bakje koffie of thee.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant krokantjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie