Pompoensoep met miso

Pompoensoep heb ik al een paar keer eerder gemaakt, best lekker hoor maar niet bijzonder en steeds ging ik weer opzoek naar een nieuw recept. En toen vond ik dit recept voor een pompoensoep met miso en omdat we hier allemaal gek zijn op misosoep hoopte ik dat deze pompoensoep nu eens echt in de smaak zou vallen.

En nog steeds, best lekker hoor maar niet zo’n soep die je steeds weer maakt…

Ik twijfel of ik de zoektocht naar een echt lekkere pompoensoep op ga geven of nog verder zoek naar de ultieme versie…of wat ook nog kan: Misschien is pompoensoep gewoon niet echt ons ding en houden we het bij pastinaak en prei in onze soepen 🙂

Pompoensoep met miso By Cookingdom
Pompoensoep met miso

Ingrediënten:

1 kilo pompoen, geschild en in blokjes
1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
4 teentjes knoflook, geschild
3 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 theelepels geraspte gember
2 eetlepels misopasta
1,5 liter groentebouillon
eventueel Shichimi togarashi, een Japanse kruidenmix

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Plaats de pompoen en zoete aardappel blokjes met de teentjes knoflook op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui en gember totdat ze zacht worden. Voeg de bouillon toe en roer er de misopasta doorheen. Voeg de geroosterde groenten toe en laat 15 minuten warm worden. pas op dat het niet echt gaat koken, dit is niet goed voor de smaak van de misopasta.
3. Pureer de soep met een staafmixer. Strooi er voordat je gaat eten een klein beetje Shichimi togarashi over.

Pompoensoep met miso
(Gebaseerd op een recept van The kitchn)

Smakelijk eten!

One thought on “Pompoensoep met miso

Geef een reactie