Aardbeien chiazaad jam

Oke ik ben bekeerd!  Ik maakte aardbeien chiazaad jam en ik zie nu het nut in van chiazaad 😉

EN de beste aardbeienshop (nou ja automaat) is weer gevuld!!

Chiazaad is echt ontzettend geweldig spul! Je kunt er jam mee maken…Ik ben begonnen met aardbeienjam maar kreeg als tip op Instagram dat je elk fruit om kunt toveren tot jam met chiazaad!!

Deze aardbeien versie is heerlijk, je proeft echt veel meer de aardbeien dan bij de gewone aardbeien jam. Ik heb wel ergens gelezen dat dit geen jam mag heten omdat er niet genoeg suiker in zou zitten…Voor deze fruit spread gebruik je ahorn siroop of eventueel honing om het te zoet te maken!

Aardbeien chiazaad jam By Cookingdom
Aardbeien chiazaad jam

Ingrediënten:

500 gram rijpe aardbeien
2 eetlepels ahornsiroop (kan vervangen worden door honing)
1 eetlepel vers citroensap
1/2 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt
snufje fijn zeezout
3 eetlepels chiazaad

Bereiding:

1 Maak de aardbeien schoon en snijdt de kroontjes eraf. doe de aarbeien in de blender met de ahornsiroop, citroensap, vanille en het zout. Meng tot een gladde massa. Voeg nu langzaam aan de chiazaadjes toe en meng nog totdat alles verdeelt is.
2. Giet de jam en een pot en plaats in de koelkast. Na een uur begint de jam al dikker te worden maar de volgende dag is hij pas echt mooi stevig. Bewaar in de koelkast.

Chia aardbeienjam
(Gebaseerd op een recept van Shutterbean)

Aardbeien chiazaad jam, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Geef een reactie