Krokante drumsticks uit de airfryer

Krokante drumsticks uit de airfryer

Dat de airfryer veelzijdig is wist ik al maar dat je er in ook echt krokante drumsticks in kan bakken was toch wel een beetje een verrassing. De buitenkant van de kip is heerlijk knapperig en de binnenkant is mals en perfect gaar.

We eten regelmatig kip hier thuis maar drumsticks maak ik niet heel vaak klaar. Misschien komt daar door dit receptje wel verandering want de drumsticks waren zo op en vielen goed in de smaak.

Pekelen

De kip wordt heerlijk mals doordat je deze eerst pekelt. Dit klinkt misschien wel ingewikkeld maar dat is het echt niet. Je lost zout en suiker op in warm water en laat de kip daar een paar uur in weken. Ook voor kip die je op de barbecue wilt garen is dit een goeie manier om heerlijke kip te maken.

Maizena

En dan de maizena, die zorgt voor een heerlijk krokant laagje. De drumsticks moeten wel in een enkele laag in de airfryer gebakken worden zodat de lucht overal kan komen. Een klein beetje olie is ook nodig maar lang niet zoveel als wanneer je gaat frituren.

Krokante drumsticks uit de airfryer

Wat heb je nodig voor de krokante drumsticks uit de airfryer:

Voor de pekel:

  • 2 liter water
  • 125 gram grof zeezout
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 eetlepels bonenkruid
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 10 drumsticks (1 kilo)

Voor de drumsticks:

  • 75 gram bloem
  • 75 gram maizena
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 3/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • olijfolie (een spuitbusje is handig)

Hoe maak je de krokante drumsticks uit de airfryer:

  1. Meng een liter water met het zout, de suiker, bonenkruid en de knoflook in een pan. Verwarm totdat de suiker en het zout helemaal zijn opgelost. Giet de rest van het water erbij zodat het pekelnat afkoelt.
  2. Doe de kip in een grote schaal of een plastic zak en giet het pekelnat erover. Laat 2 tot 4 uur afgedekt pekelen in de koelkast. spoel de kip af en dep droog.
  3. Meng de bloem, maizena, zout, bonenkruid, paprikapoeder, peper en uienpoeder in een ondiepe kom of diep bord. Haal de drumsticks door het mengsel, zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Schud het teveel aan bloem eraf .
  4. Verwarm de airfryer voor tot 200 graden Celsius en verdeel de kip over de bodem van de mand, spuit er wat olijfolie of op bestrijk voorzichtig met een kwastje met wat olie. Bij mij pasten er 5 tegelijk in, ik heb de kip in 2 keer gebakken.
  5. Bak de kip in 30 minuten gaar en goudbruin. Draai halverwege de baktijd de kip om en bestrijk eventueel droge plekjes met nog een beetje olie. Haal de kip uit de airfryer en serveer warm.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Krokante drumsticks uit de airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie